Triki s katerimi bo naše stanovanje videti bolj razkošno

Klavdija Rupar 17.05.2019
Foto: Unsplah

Vsi si želimo stanovanja, ki bi imelo ogromno naravne svetlobe, čudovito pohištvo in brezčasne materiale ter vzorce. O takšnem stanovanju (najverjetneje) lahko le sanjamo, saj bi zanj zapravili ogromno denarja, lahko pa vam predstavimo nekaj trikov, s katerimi bo tudi cenejše stanovanje videti bolj razkošno.

Plastenje

V dom vnesimo strukturo in vzorce - tako bo naše stanovanje takoj videti polno plasti in bolj šik. Začnimo z neko osnovo, kot je žametna ali lanena zofa ali stol, dodajmo nekaj blazin z vzorci in različnimi potiski (črte, živalski vzorec, rože), čez vrzimo odejo in celoten prostor bo videti bolj drag.

Šik sveče

Razmislimo, kateri so naši najljubši vonji in poiščimo sveče ali eterična olja, ki bodo prostoru dodali mistični pridih.

Osebna nota

Dodajmo rastline, vaze, knjige in druge manjše predmete, s katerimi bomo zapolnili prostor in ga naredili bolj luksuznega in posebnega.

Foto: Unsplash

Šik kuhinja

Izredno cenovno ugodna rešitev je, da z močnimi in drznimi barvami pobarvamo kuhinske omarice ali pa preproste omare zamenjamo z bolj vintidž izgledom. Lahko dodamo tudi nenavadno ročko ali kljuko.

Foto: Unsplash

Pospravljeno stanovanje

Preučimo prostor in se odločimo, kaj je tisto, kar paše v sobo in kaj je tisto, kar sobi nikakor ne ustreza. Vse kar ni primerno, prestavimo drugam. Preveč stvari v enem prostoru doda kaos, pospravljen prostor pa ustvari sofisticiran in privzdignjen videz.

Ogledalo

Ogromno ogledalo, ki ustvari veliko odsevov in obenem sobo naredi precej večjo. Namesto preprostega ogledala v kopalnici, raje uporabimo samosteječe ogledalo.

Foto: Pexels

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča