Triki za shranjevanje oblačil v manjših spalnicah

Klavdija Rupar 25.07.2018
Foto: Unsplash

Ste se ravnokar preselili v majhno stanovanje, ki je sicer simpatično, a v spalnici ni veliko prostora, kamor bi lahko obesili in pospravili vsa svoja oblačila? Naj vam to ne predstavlja težav! Za vas smo pripravili nekaj preprostih trikov, kako lahko shranjujete oblačila v še tako majhnem prostoru.

Poskusite z vejo
Mogoče je to malce nenavadna ideja, a v bližini vaše stavbe je zagotovo kakšno zapuščeno drevo. Uporabite staro vejo, jo pritrdite na steno in nanjo obesite oblačila, sobi pa dodajte rustikalen videz.

Investirajte v stojalo za oblačila
Najboljša stran stojala je, da bodo vaša oblačila vidna ves čas, zato boste hitro ugotovili, katera oblačila radi nosite in katera nimajo več kaj iskati v omari.  


Dvignite posteljo
Če imate posteljo, ki se dvigne in ima spodaj predale, je to najboljša rešitev, ki vam bo prihranila ogromno prostora. 

Uporabite zavese
Ne, zavese niso več samo za na okna. Za posteljo namestite stojalo za oblačila in prostor zakrijte z zaveso. Tako boste spalnico povsem ločili od garderobe.

Kombinirajte stojalo za oblačila s polico
Pod stojalo ali obešalnik namestite polico. Na obešalnik lahko obesite oblačila, na in pod polico pa zložite svoje čevlje.


Uporabite kot
Namesto, da v kot stlačite stol, ki ga nikoli ne uporabljajte, enostavno med obe steni namestite palico in nanjo obesite najljubša oblačila.

Naredite prostor za čevlje
Če ne želite, da vam čevlji ne ležijo po celi sobi ali pod posteljo, je najbolj pametno, da ozko omaro s predali predelate v omaro za čevlje, ki vam ne bo vzela veliko prostora.

Vertikalno shranite čevlje
Uporabite staro lestev in nanjo od zgoraj navzdol obesite čevlje.

Oblačila postavite za posteljo
Podobno kot pri triku z zaveso, samo da v tem primeru oblačil ne skrijete za zaveso, ampak jih postavite na ogled. Naj v svetli ali beli sobi vaša pisana oblačila postanejo glavna atrakcija.

Izbor urednika