Urban spomladanski oddih v čudovitem Prekmurju

N. E. 19.04.2017
Prekmurje

Tropski vrt Ocean Orchids

Sredi ravnice v vasi Dobrovnik najdemo pravo tropsko džunglo s palmami, bananovci, monsterami, mesojedkami in drugim rastlinstvom, ki kar kliče po fotografiji. Zelena ekvatorska divjina se razrašča na kar 350 kvadratnih metrih, kjer si lahko pobližje ogledamo 100 različnih rastlinskih vrst, džungla pa je del veličastnega rastlinjaka, kjer proizvedejo tudi do 20. 000 lončkov orhidej dnevno.
tropskivrt.si

 V tropskem vrtu Ocean Orchids letno proizvedejo do dveh milijonov lončkov orhidej za vso Evropo.

Zidanica Malek

Vinorodni okoliš Jeruzalem bi zlahka lahko označili za pravo malo Toskano, saj se ji s svojimi idiličnimi zelenimi trtami in vrhunskim vinom brez težav postavi ob bok. Na vrhu enega izmed njegovih gričev pa se v soncu kopa zidanica Malek, kjer lahko uživamo v čudoviti panorami in degustaciji vrhunske kapljice.
jeruzalem-ormoz.com

V zidanici Malek lahko poskusimo tudi vino Malek, ki je na prodaj le v zidanici.

Hotel Termal

Da termalna voda blagodejno vpliva na naše zdravje, že dolgo ni skrivnost, v hotelu Termal pa poleg žlahtne črne vode, ki zdravi raznovrstne zdravstvene težave in lepša kožo, najdemo tudi energetske točke, ki pomagajo pri vzpostavitvi ravnovesja v našem telesu, ki ga dnevno rušita hiter tempo življenja in stres.
sava-hotels-resorts.com

Termalni užitki odpravljajo stres, blagodejno pa vplivajo tudi na zdravje.

Golf Livada

Črno vodo oziroma prekmursko zlato bomo našli tudi v hotelu Livada, ki pa se ponaša tudi z idiličnim in čudovito urejenim golf igriščem z najdalšim igralnim poljem pri nas. Golf je nadvse sproščujoč šport, ki pa ga tisti, ki v rokah še niste držali palice, lahko poskusite na vadbišču – kdaj ste nazadnje nekaj poizkusili prvič?

Gurmanski užitki iz lokalnih dobrot

Ker pa govorimo o Prekmurju, seveda ne moremo mimo gurmanskih doživetij. Lokalne dobrote v fine dining obliki bomo našli v gostilni Rajh, ki je letos prejela tudi The Slovenia Restaurant Award, po fine grižljaje pa bomo morali tudi v Beltince h kuharju Tončku, ki v istoimenski družinski restavraciji eksperimentira z okusi. Svojo kuhinjo v idiličnem ambientu pod vodstvom vrhunskega kanadskega chefa s slovenskimi koreninami odpira tudi Kodila, ki sicer slovi po vrhunski prekmurski tunki.

 V čokoladnici Passero ročno izdelujejo božanske pralineje.

In da bomo kos Prekmurja lahko vzeli tudi s seboj domov, se moramo ustaviti še v Murski Soboti, kjer bomo v Hranilnici prekmurskih dobrot našli dragoceno bučno olje, bučno marmelado in še marsikaj, ter v čokoladnici Passero, kjer bomo odkrili ročno narejene čokolade z avtentičnimi prekmurskimi polnili. Pralineji z gibanico? Teh bo gotovo zmanjkalo v nekaj minutah in ko smo ravno pri gibanici – z razvojem turizma v Prekmurju je svojo sodobno lahkotnejšo različico dobila tudi ta. Imenuje se Locata Pannonia in izgleda prav tako veličastno, kot se sliši.

Locata Pannonia je moderna različica prekmurske gibanice.

Foto: Maja Fister

Izbor urednika