Ustvarjanje sveta, v katerem ženske uspevajo

CITYLIFE 10.03.2023
vanja-vagić

Raziskava podjetja Mars kaže, da so poslovne ekipe z enakim razmerjem spolov v smislu prodaje in dobička učinkovitejše od izključno moških ekip. Spolno raznolike ekipe poleg tega sprejemajo boljše poslovne odločitve. Poleg spodbujanja raznolikosti na delovnem mestu bodo ženske na višjih vodstvenih položajih bolj verjetno sprejemale odločitve, ki so bolj prijazne zaposlenim

kampanja heretobeheard

Ženske spretnosti vodijo do učinkovitih rešitev

Delovna krajina se spreminja in poslovni svet ni več le domena moških. V današnjem svetu se ženske ne zavedajo vedno svojega potenciala, ko pa je ta sproščen, imajo bližnjico do uspeha. Ko se znajdejo v vodilni vlogi, se njihove številne prednosti, priložnosti in sposobnosti nesporne. 

Ko ženske postanejo vodilne na delovnem mestu, zagotavljajo drugačen nabor spretnosti in ustvarjalnih perspektiv. Še pomembneje je, da ženske na vodstvenih položajih prinašajo strukturne in kulturne razlike, ki vodijo do učinkovitih rešitev. Ta ustvarjalna perspektiva in edinstven občutek za ozaveščanje jim omogočata tudi raziskovanje in odkrivanje podrobnosti, ki jih drugi morda ne bi zaznali.

Vodenje je bistvena komponenta, ki je poleg kariere potrebna tudi v življenju. To je izbira, ki jo vsaka zrela ženska naredi, da doseže svoj polni potencial. Ženske, ki vodijo z namenom (Women Leading Purposefully) je še en program, ki ga je za podporo ženskam na njihovi poti do razvoja vodenja razvil Mars v partnerstvu z Univerzo Harvard. Na usposabljanju, namenjenem razvoju jedrnih veščin žensk na vodilnih mestih pri Marsu, je sodelovalo več kot 500 žensk.

Ženske v glavni vlogi tudi v podjetju Mars

Ženske že dolgo igrajo pomembno vlogo v zgodovini podjetja Marsa, družinskega zasebnega podjetja, ki vidi uspeh žensk jo ključni pomen za prihodnost podjetja. S pobudo #TukajSemSlišiteMe, ki je bila predstavljena spomladi 2021, želi podjetje Mars spodbuditi spremembe na področju neenakosti med spoloma in tako podpreti 5. cilj ciljev trajnostnega razvoja ZN. Pobuda je del Marsove platforme Polni potencial, ki daje ženskam moč in zmanjšuje vrzel v priložnostih med spoloma v samem podjetju, med partnerji in oglaševalskimi kampanjami podjetja.  

V počastitev mednarodnega dneva žena leta 2023 je družba Mars objavila svojo najnovejšo pobudo #FlipTheStatusQuo, ki podpira ženske v podjetništvu. Blagovna znamka bo podvojila število 10.000 dolarjev nepovratnih sredstev, namenjenih ženskam, ki ustvarjajo spremembe, hkrati pa bo povečala možnosti za pionirke, da ustvarijo pozitiven vpliv na svet. Zmagovalke bodo izbrane v sodelovanju s svetovalnim svetom M&M'S FUNd in predstavljene na digitalnih ter družbenih platformah M&M'S

Vendar se pobuda tukaj ne ustavi, saj želi podjetje Mars prepoznati tudi svoje sodelavke, ki pri svojem delu odpravljajo ovire in gradijo bolj vključujoč svet, v katerem lahko ženske dosežejo svoj polni potencial. Usmerjevalni odbor podjetja za poln potencial bo desetim zmagovalnim sodelavkam ponudil edinstveno priložnost za učenje in razvoj v vrednosti do 10 tisoč ameriških dolarjev. 

Enake karierne možnosti

Podjetje Mars zagotavlja enake karierne možnosti vsem zaposlenim, saj si prizadeva zagotoviti 100 % uravnoteženost spolov pri porazdelitvi vodstvenih položajev po ekipah podjetja na globalni ravni. Trenutno je v Marsu na vodstvenih položajih 43 % žensk, število med spoloma uravnoteženih ekip pa se je od leta 2020 do leta 2022 povečalo s 43 % na 46 %. V regiji UBBAI je 43 % žensk in 57 %  moških. V 2022 pa je bil dosežen največji napredek k bolj uravnoteženim ekipam med spoloma. 

Mars ukrepa pri premagovanju ovir za ženske, saj enakost spolov krepi njihovo sposobnost rasti in uspeha v delovnem okolju, kar ženske opolnomoči, da dosežejo svoj polni potencial.

Pripravila Vanja Vagić, vodja korporativnih komunikacij, Mars Multisales UBBAI 

peanutfemalecharacters

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika