V Božičkovi deželi na Laponskem

Pika Zrim 22.12.2019
BOŽIČKOVA DEŽELA

Od kje ideja, da se z Danom spremenita v božičkova pomočnika?  

Najprej želim izpostaviti, da je to bil najlepši projekt, ki sem ga kdajkoli izpeljala v svoji 8 letni novinarski karieri in 3 letni karieri ustvarjanja vsebin, kot bloger. To so vsebine, ki se dotaknejo ljudi in imajo pomen. Vsebine, ki so iskrene in imajo resnično vrednost za ljudi, ki nas spremljajo na socialnih omrežjih. 

Prvotna ideja je bila, da k božičku odpeljem svojega 4 letnega sina, takoj za tem pa sem pomislila, zakaj ne bi to čarobnost delila še z ostalimi otroci in zelo sem hvaležna zavarovalnici NLB Vita, ki je to idejo podprla. Na pošti Slovenije smo odprli poštni predal in v slabih treh tednih se je nabralo več kot 300 pisem otrok, ki so odpotovala z nami na Laponsko.

Je res, da sta prva na svetu, ki so vama dovolili predajo pisem božičku v živo prenašati? 

Drži in tudi sama sem presenečena, da se tega nihče pred nama še ni domislil. Meseca septembra, ko sem začela pogovore s predstavniki božičkove dežele je že kazalo, da projekta ne bom mogla izpeljati, saj so bili vsi medijski termini za letos zapolnjeni, ampak so mi na koncu le prišli nasproti in celo organizirali dodatni termin izven delovnega časa, da smo lahko snemanje in javljanje v živo izpeljali, tako kot smo si želeli. 


Kako je bilo spoznati božička in njegove pomočnike? 

Ko sva a Danom stopila v sobo, kjer naju je pričakal božiček, sem se počutila kot majhna deklica. Bilo je čarobno. Že pot do njegove sobane je pravljična. Hodniki so polni lesenih zabojev, kjer so shranjena darila za letošnji božič, za lesenimi stenami pa se skrivajo majhni palčki, ki jih marljivo zavijajo. Izvedela sva tudi, da ima božiček ogromen časovni stroj, s katerim lahko raztegne čas, da mu uspe v eni noči obdariti vse otroke na svetu.  

Otroci so po vaši vrnitvi z Laponske prejeli tudi potrdila, da je božiček njihova pisma prejel in prebral? 

Ko sem razvijala projekt sem bila pozorna na vsak detajl in želela sem, da zgodbo zaključim s piko na i. Še danes imam solzne oči, ko se spomnim na sporočila staršev, babic, kako smo osrečili njihove malčke, kako smo 7. decembra pričarali bolj čarobno jutro kot je božično, kako smo jih zbrali v dnevnih sobah, ob vročem kakavu in kako so naju otroci spremljali s solzami v očeh. Še posebej mi bo v spominu ostalo pismo mamice, ki ga je poslala v imenu svojega še nerojenega otročička... 

In z velikim veseljem sporočam, da je potrjeno, da se drugo leto vračamo na Laponsko in da bomo skupaj z otroci napisali še eno čarobno božično zgodbo.

Več na: facebook.com/BojanaKselaRose

Fotogalerija

BOŽIČKOVA DEŽELA BOŽIČKOVA DEŽELA BOŽIČKOVA DEŽELA BOŽIČKOVA DEŽELA BOŽIČKOVA DEŽELA BOŽIČKOVA DEŽELA

Izbor urednika