Veuve Clicquot - slovenska zmagovalka je postala Urška Šefman Sojer

Anja Mrevlje 22.09.2017
Veuve Clicquot

Veuve Clicquot, prestižna francoska znamka šampanjca s sedežem v Reimsu, od leta 1972 podeljuje posebno nagrado uspešnim poslovnim ženskam po svetu – Business Woman Award. Nagrada Business Woman Award je nastala leta 1972 v čast dvestoletnici obstoja znamke Veuve Clicquot. Nagrade se od takrat podeljujejo ženskam, ki s svojim delom vidno zaznamujejo napredek v poslovnem okolju.

Strokovna žirija pod vodstvom gospe Ajše Vodnik je med petimi izjemnimi slovenskimi kandidatkami izbrala prvo med enakimi, ki se bo potegovala za regijsko nagrado. To je postala gospa Urška Šefman Sojer.

Urška Šefman Sojer je postala slovenska finalistka za regijsko nagrado Veuve Clicquot Business Woman Award.

Slovenska finalistka za regijsko nagrado Veuve Clicquot Business Woman Award

Urška Šefman Sojer, lastnica vsem dobro poznane ljubljanske butične Kavarne Zvezda, je slovensko slaščičarstvo dvignila na popolnoma novo raven. Z odprtjem prve kavarne Zvezda so se uresničile Urškine dolgoletne sanje, da bi lahko Ljubljani ponudila prijeten in prijazen prostor za druženje vseh tistih, ki se ob kavi ali čaju radi posladkajo z dobrimi in inovativnimi sladicami. Leta 2005 je Urška Šefman Sojer odprla svojo drugo Zvezdo v BTC-ju in leta 2007 tretjo v hotelu Slon. Leta 2015 je povezala umetnost v pripravi sladic in osrednjo kulturno ustanovo, rodila se je nova Zvezda v Narodni galeriji. Z ljubeznijo do dela, neomajno vizijo in dosledno pozornostjo do gostov je Urška Šefman Sojer v zadnjih 18 letih močna soustvarjalka trendov na področju slaščičarstva.

PREBERITE ŠE: Veuve Clicquot - Znanih je pet nominirank za mednarodno poslovno nagrado

Urška Šefman Sojer se bo 29. novembra v Zagrebu potegovala za regijsko nagrado Veuve Clicquot Business Woman Award.

Nominiranke za slovensko finalistko so bile:

  • Ana Lukner (MSc.), podjetnica, inspiracijska predavateljica, ustanoviteljica in vodja Anine zvezdice, zadnje leto tudi izvršna direktorica ABC pospeševalnika v San Joseju (Silicijeva dolina), Kalifornija, ZDA
  • Jasna Triller, direktorica in lastnica podjetja IDentiks kartični sistemi ter dobitnica prestižne nagrade George Hayward Award, ki jo podeljuje Evropsko združenje trgovskih agentov (IUCAB)
  • Nika Zupanc, mednarodno priznana notranja oblikovalka, ki oblikuje za mednarodno priznane in vplivne blagovne znamke in podjetja, oblikuje pa tudi izdelke pod lastnoimensko blagovno znamko,
  • Zlata Zavašnik, ustanoviteljica, lastnica in oblikovalka znamke SENS, najmočnejše blagovne znamke moških oblačil v Sloveniji; ustvarja jo že več kot 23 let

Veuve Clicquot Business Woman Award je do sedaj prejelo že več kot 300 uspešnih žensk iz 32 držav sveta. Danes ima nagrada uveljavljen status in legitimen položaj po svetu, saj daje globalno kredibilnost in inspiracijo vodilnim posameznicam, ki delujejo v poslovnem svetu. Med najbolj znanimi prejemnicami nagrade je tudi ikonična Zaha Hadid.

Izbor urednika