Vikend izlet: Kaj početi v Trstu?

N. E. 05.10.2019
Trst. Foto:Pixabay

Trst je odlična izletniška destinacija predvsem zaradi svoje bližine. V italijansko obmorsko mesto se marsikdo poda po nakupih, saj je italijanska ponudba oblačil precej pestra. Če pa ne želite le zapravljati, temveč tudi kaj novega doživeti, poizkusiti in se naučiti, spodaj preverite, kaj vse počnete v Trstu.

Trst. Foto: Pixabay

Piazza dell'Unita d'Italia

Glavni mestni trg v Trstu je verjetno prva postojanka vsakega, ki obišče to pristaniško mesto. Privoščite si kozarec italijanskega Aperola, pozimi pa vas bodo na trgu navdušile božične animacije in dekoracije.

Castello di San Giusto

Grad so na hribu nad Trstom zgradili že Habsburžani, ki so tu živeli med 15. in 17. stoletjem. Beneško utrdbo so sicer tu zgradili že Rimljani, a vsaka menjava oblasti ji je v zgodovini dodala svoj pečat. Najdete jo na naslovu Piazza della Cattedrale 3.

Castello di San Giusto. Foto: Depositphotos

Pristanišče

V tržaškem pristanišču boste videli marsikatero jadrnico, velikokrat pa se tu priveže tudi kakšna ogromna križarka. Vsi, ki imate radi navtiko, boste tu gotovo našli kaj zase. Sedite na pomol in uživajte v šumenju morja.

Eataly

Vsi kulinarični navdušenci morate nujno zaviti v Eataly, veleblagovnico z italijanskimi sestavinami, pa tudi restavracijo, kjer lahko poizkusite raznovrstne italijanske specialitete. Najdete jo na naslovu Riva Tomasso Gulli 1.

Veleblagovnica Eataly.

Grad Miramare

Če svoj izlet podaljšate za šest kilometrov dlje od Trsta, boste našli čudovito grajsko kuliso. Čudovit dvorec Miramare si enostavno morate ogledati, prav tako pa tudi njegovo lepo urejeno okolico in vrt. Najdete ga ob cesti Viale Miramare, sicer pa do njega pregledno vodijo tudi prometne table.

Grad Miramare v Trstu. Foto: Depositphotos.

Teatro Romano

Nekaj ulic naprej od glavnega trga, se nahaja rimski teater, ki so ga tu zgradili že stari Rimljani. Zgrajen je bil v prvem stoletju, krasijo pa ga tudi rimske skulpture. Najdete ga na naslovu Via del Teatro Romano.

Teatro Romano. Foto: Depositphotos

Museo del Mare

Museo del Mare oziroma morski muzej vas bo navdušil z razstavo vsega, kar je povezano z morjem. Od modelov ladij do najdb iz morskih globin. Najdete ga na naslovu Via Campo Marzio 5.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča