Virtualni sprehod po botaničnih vrtovih

Klavdija Rupar 24.04.2020
Foto: Pixabay

Krasni botanični vrtovi, ki jih najdemo po vsem svetu, so tokrat pripravili nekaj novega: virtualni sprehod. Tako kot so to pred časom že naredili muzeji po vsem svetu, so tokrat tudi nekateri botanični vrtovi omogočili ogled preko spleta. Po katerem se boste sprehodili nocoj kar iz udobja vašega doma?

Vrtovi v Versaillesu, Paris

Grad Versailles je eden najlepših gradov na svetu in zagotovo ena najbolj obiskanih turističnih atrakcij v Evropi. Poleg samega gradu stoji tudi čudovit vrt, v katerem je več kot sto tisoč dreves in rastlin, ki jih sadijo skozi celo leto. Sedaj se lahko izgonemo gneči turistov in si ga ogledamo kar iz svoje dnevne sobe.

Foto: Pixabay

Vrtovi gradu Trauttmansdorff, Merano

Grad Trauttmansdorff v Meranu obkroža krasen botanični vrt, kjer je zasajenih 80 različnih vrtov, vsak pa je zgodba zase. Inovativni in sodobni vrtovi obiskovalce navdušujejo z edinstveno mešanico umetnosti, arhitekture in narave. Vrtovi so tematski, med njimi pa najdemo meditranski, gozdni, eksotični in podzemni gozd.

Foto: Pinterest

Kraljevi botanični vrtovi, Kew

Kraljevi botanični vrtoviv Londonu so na seznamu Unescove svetovne dediščine. Gre za enega najstarejših in najpomembnejših botaničnih vrtov na svetu, nahaja pa se na južnem delu reke Temze med Richmondom in Kewom. Danes ima več kot 40.000 vrst rastlin.


Buffalo Olmsted Parks, New York

Botanični vrt v Buffalu v New Yorku je eden najstarejših botaničnih vrtov, oblikoval pa ga je Frederick Law Olmstead, ki je zaslužen tudi za oblikovanje Central Parka. Virtualni sprehod nam omogoča ogled 120 let stare steklene kupole, v kateri najdemo tropsko sajde in sukulente.

Foto: Facebook Buffalo Olmsted Parks

Izbor urednika