Visa Slovenija plačuje digitalno

CITYLIFE 28.02.2023
foto3današnji-udeleženci-visa-slovenija-plačuje-digitalno-okrogle-mize-

V okviru programa »Slovenija plačuje digitalno« bodo mikro, mala in srednje velika podjetja, ki želijo izkusiti prednosti digitalnega plačevanja, za obdobje 9 mesecev v brezplačno uporabo prejela POS terminal. Visa v okviru te pobude sodeluje tudi s partnerji, ki bodo ponudnikom blaga in storitev omogočili sprejemanje plačilnih kartic tudi v e-trgovini. Programu »Slovenija plačuje digitalno« se lahko pridružijo podjejta, ki v zadnjem letu niso omogočala sprejemanje digitalnih plačil.  

»Zavedamo se pomembne vloge mikro, malih in srednje velikih podjetij v naši družbi, zato smo odločeni jim čim prej zagotovili to nujno podporo. Visa je zavezana podpirati podjetja (trgovce) ter potrošnikom omogočati uporabo inovativnih, zanesljivih in varnih načinov plačil. Zato bomo skupaj z Visa partnerji vsem slovenskim mikro, malim in srednje velikim podjetjem, ki še ne sprejemajo digitalnih plačil, omogočili 9 mesecev brezplačne uporabe POS terminalov. Današnji dogodek je tudi povabilo ostalim partnerjem v finančni industriji, da se pridružijo naši pobudi in pospešijo digitalizacijo v Sloveniji,« je na današnji predstavitvi dejala Alenka Mejač Krassnig, direktorica za Slovenijo pri družbi Visa.

Alenka Mejač Krassnig, direktorica za Slovenijo, Visa

Slovenski trg je v zadnjih letih že doživel rast števila POS terminalov in s tem krepitve e-trgovine. Kljub razmeroma širokemu sprejemanju digitalnih plačil pri velikih trgovcih na drobno, je trg še vedno premalo razvit v segmentu mikro in malih ter srednje velikih podjetij. 

»Digitalna plačila pomagajo mikro, malim in srednje velikim podjetjem povečati prihodke, upravljati svoje poslovanje in pridobiti dostop do drugih finančnih storitev. Sprejemanje digitalnih plačil lahko številnim podjetjem omogoči tudi dostop do večjega števila potencialnih strank prek hitro rastočih kanalov elektronskega poslovanja, vključno z izpostavljenostjo mednarodnim trgom,« je dejal Catalin Cretu, generalni direktor za Romunijo, Hrvaško, Slovenijo in Bolgarijo pri družbi Visa in dodal: »Ko mala podjetja uspejo, imajo od tega koristi vsi v regiji. Pri Visi verjamemo, da so plačilne inovacije lahko pospeševalec digitalnega gospodarstva, ki je eden od stebrov evropskega poslovanja.« 

Catalin Cretu, generalni direktor za Romunijo, Hrvaško, Slovenijo in Bolgarijo, Visa

»Danes predstavljamo program Slovenija plačuje digitalno, da bi mikro, mala in srednje velika podjetja podprli pri digitalizaciji njihovega poslovanja in pri dostopu do prednosti digitalnih plačil. Digitalna plačila so mnogim pomagala, da so med pandemijo s prehodom na spletno in brezstično plačevanje ostali v poslu. Visa že dolgo sodeluje s fintech podjetji in drugimi, da bi pospešila in razširila inovacije na področju plačil. Ko podjetje začne sprejemati digitalna plačila, mu to lahko prinese tudi koristi. Kot primer - stalne inovacije, namenjene hitrejšim in varnejšim transakcijam podjetju olajšajo poslovanje in izboljšajo uporabniško izkušnjo,« je sklenila Katarzyna Zubrzycka, vodja prodaje trgovcem in pridobiteljem za CEE regijo pri družbi Visa.

Današnji udeleženci okrogle mize (z leve proti desni): Stanislava Zadravec Caprirolo, direktorica, Združenje bank Slovenije, Simon Steinman, pomočnik člana uprave, NLB, Alenka Mejač Krassnig, direktorica za Slovenijo, Visa, Silvia Birla, direktorica sektorja za maloprodajo, korporativne produkte in razvoj, Nova KBM,  Katarzyna Zubrzycka, vodja oddelka za trgovce in pridobitelje, Visa CEE, Ajša Vodnik, direktorica AmCham Slovenije in podpredsednica AmChams in Europe

O programu Slovenija plačuje digitalno

Visa od leta 2018 podpira projekte sprejemanja digitalnih plačil v različnih državah po Evropi, vključno s programi za pospeševanje sprejemanja digitalnih plačil v segmentih mikro, malih in srednje velikih podjetij. Njihov cilj je: 

  • Podjetjem in potrošnikom omogočiti koriščenje prednosti digitalnih plačil: potrošniki nenehno spreminjajo svoje navade v smeri plačevanja s karticami, ki nadomeščajo gotovino. Pandemija je pospešila tudi potrebe mikro in malih podjetij, da potrošnikom ponudijo varen in priročen način plačevanja. Visa sodeluje s številnimi partnerji, da bi povečala število lokacij, kjer lahko potrošniki plačujejo s kartico ali mobilnim telefonom.
  • Mikro, malim in srednje velikim podjetjem odpreti vrata poslovanju na spletu. Lotiti se poslovanja na spletu je lahko zastrašujoče in stroškovno zahtevno. Zato Visa sodeluje s partnerji, da bi mikro in malim podjetjem omogočila hitro vzpostavitev digitalne prisotnosti, in sicer tako, da jim nudijo potrebna orodja, vire in nasvete.

Več o programu Slovenija plačuje digitalno na visaeurope.si/slovenijaplacujedigitalno!

Fotografije: Tit Košir

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika