Vrhunci Milanskega tedna dizajna 2018

Teja Korošec 24.04.2018
Foto: Bisazza

Vogue 

Foto: Andrea Delfino

Vogue je za svojo predstavitev na Tednu dizajna v Milanu najel kar osem oblikovalcev, ki so ustvarili prostor prepletanja dizajna in mode. Stene so krasile ročno poslikane tapete z motivi iz naslovnic revije Vogue. 

Bisazza

Foto: Bisazza

Na Tendu dizajna se je predstavila tudi cenjena oblikovalka in arhitekta India Mahdavi, ki je za znamko notranje opreme Bisazza oblikovala kolekcijo barvitih kopalnic. Razstavljena oprema za kopalnice je na dogodku prejela veliko pozornosti. 

Vila Borsani

Foto: Altopiano Studio

V času milanskega sejma je bilo mogoče obiskati tudi Vilo Borsani, nekdanji dom oblikovalca in arhitekta Osvalda Borsanija, zgrajen leta 1945. Vila je bila izjemoma odprta za obiskovalce, ki so lahko občudovali bogato zbirko unikatnih kosov pohištva in drugih umetnin. 

The Diner

Foto: David Rockwell

Arhitekt David Rockwell je v sodelovanju s studiem 2x4 v praznem skladišču pod milansko glavno postajo ustvaril restavracijo z značilnim ameriškim slogom in številnimi modernimi popestritvami. 

Gufram

Foto: Gufram

Vse tiste, ki so že naveličani minimalističnega sloga, je navdušila disko kolekcija pohištva italijanske znamke Gufram. Njeni oblikovalci nam sporočajo, naj pozabimo na umirjene barve in preproste oblike. 

Alcova

Foto: Alcova

Nekdanja tovarna je ponovno odprla vrata, a tokrat kot prostor oblikovanja. V času Milanskega tedna mode je tu domovala razstava unikatnih kosov za sodobno bivanje izpod rok vrhunskih oblikovalcev. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča