WEEKEND.15 BO POTEKAL V DUHU MEDIJEV, INOVACIJ IN TEHNOLOGIJ PRIHODNOSTI

CITYLIFE 14.07.2022
boris-kovaček-tomo-ricov-kristina-miljavac-mojca-briščik-božo-skoko-mario-petrovićfoto-bymak-vezović

»Aktualni trendi, navdihujoči govorci in sproščeno vzdušje, ki spodbuja intenzivno druženje, bodo zaznamovali tudi 15. Weekend Media Festival v Rovinju. Letos imamo zares raznolike teme, ki spremljajo spremembe v družbi, tako bomo govorili o WEB 3.0, metaverzumu, enotni prihodnosti, TikTok-u, motnjah inovacij in tudi odpovedi kulture. Nestrpno čakamo na odlično druženje in ustvarjanje novih Weekend spominov, saj zabave zagotovo ne bo manjkalo,« trdi Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala in agencije Pepermint.

Boris Kovaček, Tomo Ricov, Božo Skoko, Mario Petrović

Za poseben odmerek zanimivih, izobraževalnih vsebin in informativnih predstavitev bo med drugim prispeval tudi izraelski novinar in publicist Yossi Melman - eden izmed največjih strokovnjakov na področju vohunstva in mednarodne varnosti, ki je napisal seznam uspešnic o Mossadu in izraelski notranji varnostni službi Shin Bet. Nekatera najslavnejša Melmanova literarna dela so: „Every Spy a Prince: The Complete History of Israel's Intelligence Community“, „Spies Against Armageddon“ i „The Master Terrorist: The True Story of Abu-Nidal“.

Yossi Melman

Iz digitalnega sveta prihaja Nikola Dešković, revolucionar, ki je prvi v Evropi uspešno vzpostavil spletno prodajo avtomobilov. O vroči jeseni in recesiji v naslednjem letu pa bo spregovoril Vuk Vuković, eden vodilnih makroekonomistov v regiji.

Dr. Nikolas Dešković

Vuk Vuković

»Weekend je postal mednarodno prepoznaven dogodek, ki predstavlja družbene trende, analizira našo medijsko in komunikacijsko realnost ter razkriva tabuje. Še vedno pa ni izgubil intime prijetnega druženja in mreženja strokovnjakov iz Hrvaške in regije v enem najlepših biserov Jadranske destinacije - priljubljenem Rovinju. Tudi letos nas čakajo odlični govorci, kočljive teme, novosti v naših panogah, plodne razprave in veliko dobre zabave. To je pravzaprav skrivni recept tradicionalnega uspeha Weekenda, ki je po pandemiji v novi, privlačnejši preobleki,« je povedal prof. dr. Božo Skoko iz Millenium Promotions, partnerske agencije Festivala.

K dobremu obisku 15. zaporednega Weekend Media Festivala bo prispeval odličen večerni program, prvo ime, ki so ga organizatorji razkrili, pa je Konstrakta, trenutno največja regionalna zvezda.

»Adris je generalni pokrovitelj in gostitelj Weekend Media Festivala že od prve izvedbe. Uspeh festivala je rezultat skupne vizije, edinstvenega koncepta in sistematičnega delovanja skozi leta. Adris je v zadnjih petnajstih letih Rovinj spremenil v elitno turistično destinacijo, a tudi prepoznavno prireditveno destinacijo, k čemur je zagotovo prispeval Weekend, ki je, kot vedno radi poudarjamo, naš največji, najdlje trajajoč in najbolj pričakovan dogodek. Weekend Media Festival je vsa ta leta zdržal, ne da bi izgubil svojo relevantnost, angažiranost in celo provokativnost, kar pričakujemo tudi od letošnjega programa,« je povedala Kristina Miljavac iz korporativnega komuniciranja Adris skupine.

Celotno dogajanje bo zaokrožil festival Golden Drum (Zlati boben), ki bo letos potekal v sklopu Weekenda. Ta mednarodni kreativni festival vsako leto nagrajuje najboljše ideje, najuspešnejše kreativne ekipe in izkušene posameznike, ki so učinkovito uresničili inovativne ideje in s tem pustili pečat v oglaševalski industriji, letošnja glavna tema festivala pa je Rebuilding Connection (Obnova povezave). 

Številne zanimive predavatelje iz sveta komuniciranja je napovedala Mojca Briščik, predsednica Golden Drum: »Golden Drum, kot eden najboljših festivalov kreativnosti na svetu, bo na odru predstavil številne mednarodne voditelje iz kreativne industrije in širše. Med številnimi cenjenimi strokovnjaki, ki se nam bodo pridružili v Rovinju, bo Fabio Seidl, direktor globalnega kreativnega razvoja podjetja Meta iz ZDA, odgovoren za svetovne kampanje za priznane blagovne znamke, kot so Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger in Quest. Tu je tudi Jason Romeyko, globalni izvršni kreativni direktor in poslovodni partner Serviceplan International, imenovan za neodvisno mrežo leta v Cannesu 2022. Pridružil se nam bo tudi Ghada Wali, ustanovitelj in kreativni direktor Wali's Studio, Egipt - TED globalni govorec, multi- nagrajeni oblikovalec, ki je razvil arabsko pisavo, ki je bila izbrana med 100 najboljših del grafičnega oblikovanja na svetu. Wali se je leta 2017 uvrstil tudi na Forbesov evropski seznam in tako postal prvi Egipčan, ki se je pojavil v kategoriji Umetnost in priseljenci. Poleg odličnih govorcev bodo 23. septembra na podelitvi nagrad Golden Drum nagrajene najboljše kreativne kampanje, agencije in posamezniki, ki stojijo za njimi. Pričakujemo še eno odlično edicijo in srečanje industrije, tokrat v ljubkem obmorskem mestu Rovinj.«

Med drugimi pomembnimi dogodki na Weekendu.15 bo razglasitev zmagovalcev tekmovanja start-up podjetij Food Tech v organizaciji Infobipa, Maistre in Peperminta, ki so ga razglasili na majskem Weekend Food Festivalu. Vsi zainteresirani start-upi se še vedno lahko prijavijo tukaj.

Vse informacije in najnovejše novice o Weekend-u najdete tukaj, vse novice pa izveste uradnih Instagram in Facebook kanalov.

Izbor urednika