Zaključna prireditev natečaja - Oblikuj pločevinko illy

CITYLIFE 28.03.2019
Zaključna prireditev natečaja

Omejena izdaja pločevinke je rezultat natečaja, ki sta ga novembra lani med študenti ljubljanskih umetniških fakultet organizirali družbi illycaffè s.p.a. in Espresso d.o.o. Zmagovalka natečaja je Viviana Rea Doričić, študentka Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, katere umetniško delo je natisnjeno na 20.000 pločevinkah mlete kave illy, ki so že v prodaji v vseh bolje založenih trgovinah.

Prva slovenska avtorska pločevinka, ki jo je oblikovala študentka Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, Viviana Rea Doričić.

Na natečaju je sodelovalo več kot 260 mladih ustvarjalcev – študentov in študentk oblikovanja in arhitekture z Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO), Fakultete za arhitekturo (FA) in Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Strokovna žirija je imela težko delo, saj je morala izbirati med 548 prijavljenimi rešitvami.

Zmagovalkino ime bo uvrščeno med umetnike, s katerimi je illycaffè že sodeloval pri ustvarjanju posebne zbirke avtorskih pločevink illy Art Collection: James Rosenquist, Michael Lin, Michelangelo Pistoletto, Tobias Rehberger, Kiki Smith, Liu Wei, Sebastião Salgado, Robert Wilson in Gillo Dorfles.
espresso.si

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča