Zgodba mojega življenja - spominski dnevnik slovenske ustvarjalke

Klavdija Rupar 24.03.2019
Zgodba mojega življenja

Zgodba mojega življenja je spominska knjiga oziroma dnevnik, kjer se skozi poglavja prepletajo vprašanja o ljubezni, prijateljstvu, družini, potovanjih, vrednotah, o različnih vidikih življenja. Skozi odgovore lahko podrobno opišemo tudi svoje cilje, nasvete, modrosti in vsa življenjska spoznanja, ki si jih želimo deliti naprej. Oseba, ki ji je knjiga namenjena, z zapisanimi odgovori ustvari avtobiografijo in s tem da svojim potomcem priložnost, da ga spoznajo in ne pozabijo, da je obstajal.

Zgodba mojega življenja.

Za celotnim projektom in idejo stoji Urška Treer, ki se je po končanem študiju ni odločila za redno službo, ampak za podjetništvo, v sklopu katerega se je lotila različnih projektov, najnovejši je prav Zgodba mojega življenja. Navdih zanj je dobila, ko je med pospravljanjem naključno našla ljubezenska pisma, ki sta si jih med vojno pisala dedek in babica. Takrat je začela razmišljati in se spraševati, kaj vse bi jo želela še vprašati, če bi bila še živa. In tako je dobila idejo za knjigo. 

"Želela sem si, da bi mi babica zapustila svoje spomine, misli, spoznanja in doživetja, ki jih v času njenega življenja nisem spoznala. Zato sem se odločila narediti knjigo, v kateri bi sebe lahko ohranili za vedno."

Najpogostejši kupci knjige so fantje, ki jo podarijo svojim dekletom, mamice, ki jo kupijo zase ali jo podarijo odraščajočim hčerkam. Urška opaža, da se vedno več mladih zaveda pomena življenja in jim ni vseeno, kako ga bodo preživeli ter kakšen pečat bodo pustili za seboj.

Notranjost knjige je oblikovana kot pobarvanka za odrasle, s čimer lahko poleg zapisov izražamo tudi svojo kreativnost in jo pobarvamo po svojih željah. Vsaka ima zraven tudi trak različnih barv, da si lahko izberemo tisto, ki nam je najbolj všeč.

Lansko leto so uvedli tudi pobudo z naslovom "Ustvari svojo zgodbo", s katero so želeli izpostaviti, da je vsak posameznik pomemben in edinstven. Želeli so, da ljudje predstavijo vsakodnevne zmage, ki jih naredijo posebne in zaradi katerih se razlikujejo od drugi. Zato so pozvali ljudi, da so preko Instagrama delili svoje zgodbe in jih označili z #ustvarisvojozgodbo ali #pustisvojpecat. Ta pobuda je potekala celoten december, trenutno pa poteka mesec posebnih žensk, kjer so s predlogi sledilcev naredili seznam posebnih Slovenk in vsak dan predstavijo eno, ki s svojo življenjsko zgodbo navdihuje druge.

Na koncu bomo vsi postali zgodbe. Vsak ima zanimivo in dovolj posebno življenjsko zgodbo, ki je vredna, da se zapiše in se je nikoli pozabi. To je sporočilo, ki najbolj opiše namen knjige.
zgodbamojegazivljenja.si

Fotogalerija

Foto: Zgodba mojega življenja Foto: Zgodba mojega življenja Foto: Zgodba mojega življenja Foto: Zgodba mojega življenja

Izbor urednika