Električni športni terenec Škoda Enyaq Sportline iV

Matej Jurgele 17.02.2021
enyaqsportlineiv1-1920x1240

Črne aplikacije na karoseriji, velika aluminijasta platišča in spuščeno športno podvozje ustvarjajo samozavestno podobo Škode Enyaqa Sportline iV in poudarjajo njegove dinamične vozne lastnosti. Notranji ambient določajo športni sedeži z integriranimi vzglavniki, 3-kraki usnjeni večfunkcijski športni volan in dekorativni elementi s karbonskim videzom. Različica Sportline bo pri modelu Enyaq iV na voljo za tri motorne izvedbe. 

Sportline
Pri Škodi to ime že tradicionalno pripada modelom s športnim videzom in dinamičnimi voznimi lastnostmi. Z modelom Enyaq Sportline iV bo Škoda v prihodnje to modelsko različico ponudila tudi za svoj prvi popolnoma električni SUV, in sicer za tri pogonske možnosti. Škoda Enyaq Sportline iV 60 ima na zadnji premi elektromotor z močjo 132 kW in največjim navorom 310 Nm. Njegova baterija s kapaciteto 62 kWh (neto 58 kWh) omogoča doseg do več kot 400 kilo­metrov po kriterijih WLTP. Enyaq Sportline iV 80, ki ima baterijo s kapaciteto 82 kWh (neto 77 kWh), ima po kriterijih WLTP doseg več kot 520 kilometrov, z motorjem na zadnji premi pa doseže moč 150 kW. Enako baterijo ima tudi Enyaq Sportline iV 80x, ki pa ima še en elektromotor in z njim štirikolesni pogon; skupno lahko razvije moč 195 kW in največji navor 425 Nm, ki se prenaša na oba kolesna para. Njegov doseg po kriterijih WLTP znaša 500 kilometrov.

Fotogalerija

Enyaq Sportline IV Enyaq Sportline IV Enyaq Sportline IV Enyaq Sportline IV Enyaq Sportline IV Enyaq Sportline IV Enyaq Sportline IV Enyaq Sportline IV Enyaq Sportline IV

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča