Ford Focus za aktivne

Ford Focus za aktivne

Matej Jurgele 20.02.2019

Ford Focus Active je na voljo kot petvratna kombilimuzina in karavan z robustnim oblikovanjem zunanjosti, večjim odmikom od tal in posebno konfiguracijo podvozja. Omogoča vožnjo po slabših cestah, višji vozni položaj zagotavlja bolj samozavestno uporabo v mestu in na avtocestah.


Pestra izbira motorjev 

Aktivni življenjski slog vse večjega števila evropskih uporabnikov SUV-jev in ‘crossoverjev’ podpirata tudi posebna načina ‘Slippery’ (spolzko) in ‘Trail’ (makadam), ki dopolnjujeta izbirne vozne načine v Focusu Active, serijski strešni nosilci pa pomagajo pri prevozu koles in druge športne opreme.

Izbira pogonskih sklopov je pestra in sicer so na voljo 1,0- in 1,5-litrski bencinski motorji EcoBoost z močjo do 134 kW (182 KM) ter Fordovi 1,5- in 2,0-litrski dizelski motorji EcoBlue z močjo do 110 kW (150 KM), ki jih lahko dopolnjujeta šeststopenjski ročni ali osemstopenjski samodejni menjalnik.


Naprednejši sistemi

Med naprednimi funkcijami za pomoč vozniku, ki jih je v prvi polovici leta uvedel povsem novi Focus, so naprednejša različica Fordovega aktivnega tempomata, sistem prilagodljivih sprednjih žarometov in aktivni parkirni pomočnik.

Prodaja Fordovih SUV-jev se je oktobra v primerjavi z lanskim letom povečala za več kot 19 odstotkov in SUV je vsak peti Ford prodan v Evropi. 


Novi Focus Active je tretji član Fordove nove družine ‘crossoverjev’ Active, v kateri se je pridružil modeloma Fiesta Active in KA+ Active. Fordovi trgovci že sprejemajo naročila za novega Forda Focusa Active, ki ga z novimi postopki v avtomobilski panogi izdelujejo v Fordovem obratu v Saarlouisu v Nemčiji.
ford.si


Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča