Renault Twingo Z.E. - nov električni malček

Matej Jurgele 26.02.2020
Prihaja električni Twingo

Renault je vložil svoje temeljito poznavanje segmenta malih mestnih avtomobilov in razvil električni avto, čigar vozne lastnosti, doseg in funkcionalnost so popolnoma prilagojene potrebam voznikov in voznic v mestih. Twingo Z.E. je zasnovan na konstrukcijski osnovi, ki je bila že od začetka pripravljena tudi za električni pogon, zato ponuja zmogljivosti in prijetnost vožnje, ki poudarjajo vse odlike, zaradi katerih je Twingo tako uspešen.


Narejen za mestni vrvež

Kar zadeva uživanje in lahkotnost vožnje, se Twingo Z.E. ponaša z enakim – najmanjšim v razredu – obračalnim krogom kot njegov dvojnik z motorjem z notranjim zgorevanjem. Električen pogon na zadnji kolesi in različni načini vožnje ga naredijo še bolj zabavnega in prijetnega za vožnjo. 

Vsestranski sistem polnjenja mu omogoča, da se na najpogostejših javnih polnilnih mestih napolni do štirikrat hitreje od tekmecev. Twingo Z.E. ima akumulator z zmogljivostjo 22 kWh, kar mu omogoča približno 250 kilometrov dosega po ciklu WTLP City oziroma 180 kilometrov v celotnem ciklu WTLP

Prilagodljiva notranjost

Nenazadnje je s svojimi kompaktnimi zunanjimi merami, zelo prostorno in prilagodljivo notranjostjo, bolj kot kdajkoli izvrsten družabnik na vsakdanjih poteh. Nove povezljive storitve olajšujejo življenje voznikov vseh različic Twinga, električni Twingo Z.E. pa ima dodane posebne funkcije za električna vozila znamke Renault. Twingo Z.E. od paketa opreme Zen omogoča osebno izbiro med več paketi notranje okrasne opreme, ki določajo barvo obrobe instrumentnega dela armaturne plošče, obrob zračnikov in oblog volanskih prečk ter okrasnih šivov na prevlekah sedežev. Osrednja konzola ponuja veliko prostora za odlaganje, glavni zaslon na dotik na njej z diagonalo 17,78 cm (7 palcev) pa je na voljo od druge ravni opreme (Zen).

Avtomobil sestavljajo v tovarni Revoz v Novem mestu (Slovenija), od koder prihajajo prav vse različice modela Twingo. Za distribucijo in vzdrževanje skrbi pooblaščena prodajno-servisna mreža Renault. 

Več na: renault.si

Fotogalerija

Prihaja električni Twingo Prihaja električni Twingo Prihaja električni Twingo Prihaja električni Twingo Prihaja električni Twingo Prihaja električni Twingo Prihaja električni Twingo Prihaja električni Twingo Prihaja električni Twingo

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika