Renault Clio je Slovenski avto leta 2020!

Matej Jurgele 12.01.2020
Novi Clio s petimi zvezdicami Euro NCAP nadaljuje tudi tradicijo izjemno varnega in svojemu času prilagojenega avtomobila.

11. januarja 2020, je na Televiziji Slovenija v živo potekala oddaja, v kateri so novinarji in uredniki številnih slovenskih medijev izbirali "slovenske avtomobilske oskarje", kakor pogosto poimenujemo finale izbora za Slovenski avto leta. 

Že vse od leta 1993 dalje

Izbor poteka že vse od leta 1993 po ustaljenem vzorcu: bralci, gledalci in poslušalci sodelujočih medijev s svojimi glasovi odločijo, katerih pet novih modelov se bo uvrstilo v finale, tam pa potem novinarji in uredniki s svojimi glasovi dokončno izberejo zmagovalca. V tokratnem glasovanju smo bili priče izjemno usklajenemu mnenju tako splošne javnosti kot tudi predstavnikov medijev. Tako bralci kot skorajda vsi mediji (razen enega) so namreč Cliotu podelili največje možno število točk! Renault Clio je tako z izjemnim naskokom premagal vso konkurenco in res zasluženo postal Slovenski avto leta 2020. Slovenski avto leta je Renault Clio postal v svoji najnovejši, peti generaciji ikonskega avtomobila, ki je že presegel 15 milijonov prodanih primerkov. Od prve predstavitve leta 1990 je Clio postal prodajna uspešnica Skupine Renault širom sveta. Clio je bil večkrat najbolj priljubljeni avtomobil v Franciji kot katerikoli drug model, od leta 2013 pa je tudi vodilni avtomobil segmenta B v Evropi. Od leta 2012 do 2018 pa niza le še uspeh za uspehom in izjemne prodajne dosežke v prodaji. Clio je prava zvezda tudi v Sloveniji, saj je daleč najpogostejše vozilo na naših cestah. 

Najvarnejši mestni avtomobil

Novi Clio s petimi zvezdicami Euro NCAP nadaljuje tudi tradicijo izjemno varnega in svojemu času prilagojenega avtomobila. Konzorcij Euro NCAP mu je tako že podelil priznanje za najvarnejši mali mestni avtomobil, saj je dobil najvišjo varnostno oceno z rezultati na najvišji ravni ne glede na razred.

Več na: renault.si

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika