Začenja se proizvodnja nove Kuge Hybrid

Matej Jurgele 18.11.2020
2020fordkugafhev2

Da je uporaba za lastnika nadvse preprosta, se 1,1-kWh baterija Ford Kuge Hybrid samodejno polni tako z 2,5-litrskim bencinskim motorjem z Atkinsonovim ciklom kot z regenerativnim polnjenjem pri upočasnjevanju ali zaviranju. Shranjena energija poganja elektromotor za večjo zmogljivost in varčnejšo porabo bencinskega motorja, na voljo pa je tudi vožnja s povsem električnim pogonom. Kuga Hybrid samodejno preklaplja med konfiguracijama pogona glede na pogoje pri vožnji.

Dovršeni povsem hibridni pogonski sklop novega modela je edinstven v paleti različic Kuge – zagotavlja izjemno učinkovitost in prefinjenost povsem električnega pogona, za polnjenje pa ni treba uporabljati zunanjih virov elektrike. Skupni doseg vožnje se s 1000 km brez težav postavi ob bok avtom z dizelskim motorjem.

Kuga Hybrid je tudi prva Kuga, ki na nekaterih trgih za optimalno vozno izkušnjo elektrificirani pogon kombinira z dovršenim štirikolesnim pogonom (na voljo za doplačilo). Tako pri sprednjem pogonu kot pri inteligentnem štirikolesnem pogonu za še zabavnejšo vožnja s 190 KM pod pokrovom motornega prostora poskrbi simulacija prestavljanja, ki jo omogoča menjalnik s porazdelitvijo moči. Tehnologija je zasnovana za simulacijo dobro znanega prestavljanja običajnega samodejnega menjalnika, ki prispeva k večji vključenosti voznika.


Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča