Sossa Eyewear - očala s tisočerimi barvnimi odtenki

Helena Peterlin 09.10.2023
andražfijavžbačovnikljfwday3-22

Na letošjnjem LJFW - Ljubljanskem fashion weeku so barvasto okvirji Sossa Eyewear popestrili kar nekaj izhodov modelov na pisto in navdušili občinstvo.

piahocevarmucicljfw1.dan2023dizajnerji 110

Gre za slovensko podjetje nove generacije, kjer izdelujejo lesena, acetatna in kovinska očala in sodijo med najhitreje rastoče in najbolj inovativne blagovne znamke očal v Evropi. Ustanovitelj podjetja Ali Kemal Sossa nam je zaupal, zakaj so se odločili za sodelovanje na LJFW: “Podjetje se je rodilo tu, v Sloveniji, zato je prav, da podpiramo domače pobude in da smo del tega dogajanja. To je tudi način, da povemo, da imamo Slovenijo radi. Oblikovalci na Ljubljanskem tednu mode predstavljajo raznovrstne vrhunske in unikatne kreacije. Tako kot oni, se tudi mi trudimo izstopati s svojimi izdelki; po kakovosti, barvah, materialih ... Zato se je zdelo sodelovanje nekaj povsem samoumevnega.”

petjamuckljfwdan 38Ali Kemal Sossa je bil že od malih nog fasciniran nad naravo in vse kar nam narava nudi. Otroštvo je preživel obdan z gozdom, s čimer se je rodila njegova strast do lesa. Začel se je ukvarjati z lesom, ga oblikovati na različne načine ter se nenehno učiti novih tehnik in postopkov. Vsaka očala je želel oblikovati v edinstvene mojstrovine – okolju prijazen lesen okvir naravne lepote, ki je hkrati trpežen, močan in lahek ... In tako je bila rojena Sossa Eyewear.

Več na sossaeyewear.com!

Fotografije: Andraž fijavž Bačovnik, Arin Rapuš, Petja Muck, Pia Hočevar Mucić

Fotogalerija

Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku. Sossa Eyewear na 14. LJFW - Ljubljanskem fashion weeku.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča