Recept - testenine s tartufi

Klavdija Rupar 28.01.2020
rezanci s tartufi

Tartufi so jed, ki jo obožuješ ali pa sovražiš. Gre za črne gomolje, ki so izredno priljubljeni predvsem v jesenskem času, a jih lahko jemo skozi celo leto. Ker so hitra in preprosta kosila zagotovo nekaj, kar nam olajša dneve med tednom, imamo za vas pripravljen recept iz le petih sestavin. Danes torej na meniju rezanci s tartufi!

Sestavine:

  • 23 dag rezancev (lahko tudi pirini, polnozrnati, ajdovi)
  • ½ skodelice parmezana
  • ½ slanega masla
  • 28 g svežih črnih tartufov
  • svež paradižnik
  • sol in poper za okus

Priprava:

Zavremo veliko posodo vrele vode, jo posolimo in nato skuhamo rezance, vendar pazimo, da niso preveč prekuhani. Vmes naribamo parmezan in ga postavimo na stran. Na ponvi stopimo maslo, na ponev naribamo približno 3/4 tartufov, dobro premešamo in umaknemo iz štedilnika. 

Polovico vode, v kateri smo kuhali rezance shranimo, nato pa jih odcedimo. Rezance vmešamo v mešanico tartufov in masla, dodamo 1/4 vode od rezancev in nato nežno mešamo na nizki temeperaturi. 

Ko je jed dobro vmešana, čez posujemo parmezan, svež peteršilj in preostanek črnih trtufov. Pa dober tek!


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča