Recept - Lazanja z jajčevci (Parmigiana)

Klavdija Rupar 24.10.2019
Foto: Depositphotos

Vikend je čas, da v kuhinji skuhamo nekaj okusnega in takšnega, kar nam čez teden vzame preveč časa. Ta vikend lahko tako pripravimo okusno lazanjo z jajčevci, ki bo navdušila tudi vse tiste, ki ne jedo mesa. Recept zanjo pa spodaj.

Sestavine:

  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 3 stroki zmletega česna
  • 3 vejice timijana
  • 8 velikih listov žajblja, narezanih na drobno
  • 4x400 gramov nasekljanega paradižnika (lahko iz konzerve)
  • 3 čajne žličke rdečega vinskega kisa
  • 3 jedilne žlice kristalnega sladkorja
  • 6 velikih jajčevcev narezanih na tanke rezine
  • 100 gramov naribanega parmezana
  • 85 gramov belih drobtin
  • 50 gramov pinjol
  • 2 x 125 gramov mocarele
  • listi bazilike

Priprava:

V večji ponvi segrejemo olje, dodamo česen, timijan in žajbelj ter kuhamo nekaj minut. Vmešamo paradižnik, kis in sladkor ter pustimo, da mešanica lahno vre nekje 20 do 25 minut.

Medtem jajčevce na obeh straneh namažemo z olivnih oljem in jih popečemo v ponvi za cvrtje. Naš cilj je, da postanejo čim bolj mehki in malenkost poogleneli, zato naj temperatura ne bo previsoka. Ko je pripravljeno, jih prestavimo na krožnik.

Po večji posodi za peko potresimo omako iz paradižnikov. 25 gramov parmezana zmešamo s pinjolami in drobtinami ter postavimo na stran. Čez mešanico položimo eno ali dve rezini jajčevca in začinimo. Čez polijemo še dodatek omake, dodamo mocarelo, parmezan in liste bazlike. Nadaljujemo s plastmi in zaključimo s paradižnikovo omako čez njo pa položimo še nekaj rezin jajčevca. Čez posujemo sirne drobtine in pustimo hladiti 24 ur ali pa spečemo kar takoj.

Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija in pečemo 30-40 minut oz. toliko časa, da vrhnji del postane hrustljav. Pustimo stati 20 minut, nato pa čez posujemo še nekaj listov bazilike in postrežemo skupaj s solato in foccaccio.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča