Olimpijske-igre-Pariz-2024-uradni-dresi-slivenskih-sportnikov

Olimpijske igre Pariz 2024 - Predstavljena so uradna oblačila slovenskih športnikov

CITYLIFE 18.05.2024

Vlogo glavnega oblikovalca je tudi tokrat prevzel Sandi Murovec, katero sodelovanje z OKS-ZŠZ sega v leto 2012, ko je oblikoval svojo prvo slovensko olimpijsko kolekcijo za takratne poletne olimpijske igre v Londonu. Vsakokratna olimpijska kolekcija mu predstavlja velik izziv, a hkrati tudi odgovornost, saj z njo obleče tako rekoč celotno nacijo in jo postavi na ogled svetovni športni javnosti. Olimpijske-igre-Pariz-2024-uradni-dresi-slivenskih-sportnikovUradna športna oblačila za podelitev kolajn 

(R)evolucija designa 

V oblikovanju olimpijske kolekcije ni prostora za besedo revolucija, temveč evolucija, saj je po besedah Murovca vsaka naslednja kolekcija nadgradnja prejšnje. Pri oblikovanju je namreč zavezan osnovnemu pravilu: kolekcije se morajo nadgrajevati in ne izključevati. Ravno zato sledi vsebinskim in grafičnim smernicam, ki so se dodobra uveljavile v slovenskem športu in jih danes lahko vidimo skoraj na vseh oblačilih slovenskih reprezentanc. 

Vsaka kolekcija je nekaj posebnega, kljub že tradicionalnim barvam, ki so zaščitene s strani Olimpijskega komiteja Slovenije in črtni obliki Triglava, ki krasi vse dosedanje kolekcije. To je podoba, ki jo pozna že cel svet in je poosebljenje slovenskega športa ter slovenskih navijačev. Vsaka kolekcija pa dobi tudi pridih identitete prireditelja in tokrat je to pridih Pariza – mode in elegance. Barvni prehodi in nekaj več temno modre barve zabrišejo linijo med agresivnostjo in uglajenostjo. Oprema deluje bolj resna, odločna in športno elegantna. Kljub prefinjenosti kolekcije pa bodo športniki začutili tudi funkcionalnost, tekmovalnost in olimpijski duh, ki ga premore vsak sleherni kos oblačila.

Olimpijske-igre-Pariz-2024-uradni-dresi-slivenskih-sportnikovKomplet za trening

Športno elegantna francoska baretka 

V tokratni kolekciji izstopa francoska baretka za slavnostno otvoritev, ki je vsekakor en izmed najbolj elegantnih in tudi funkcionalnih kosov opreme. Z njo se bo olimpijska reprezentanca Slovenije Pariz 2024 poklonila državi prirediteljici in sprejela del njihove kulture. Baretka bo v svetlo sivi barvi dopolnjevala spodnji del opreme za slavnostno otvoritev in dodala pridih elegance, ki je zaželen za ta edinstven dogodek. 

Olimpijske-igre-Pariz-2024-uradni-dresi-slivenskih-sportnikovUradna športna oblačila za otvoritveno slovesnost

Slovenski olimpijci že preizkusili nova uradna oblačila 

Atraktivna kolekcija Pariz 2024 je tudi tokrat pripravljena v sodelovanju OKS-ZŠZ s tradicionalnim opremljevalcem slovenskih olimpijcev, blagovno znamko PEAK, ki je poskrbela, da so artikli kvalitetni, udobni in nosljivi. Najnovejšo olimpijsko kolekcijo so med prvimi preizkusili naši športniki in športnice, ki zagotavljajo, da je le-ta udobna, elegantna in funkcionalna. Nosljiva tako za dogodek kot so olimpijske igre kot tudi kasneje, za prosti čas ali rekreacijo. Atleti Anita Horvat, Neja Filipič in Luka Janežič, jadralec Žan Luka Zelko in plavalec Peter John Stevens so na uradnem fotografiranju kolekcije opravili prvi test posameznih kosov oblačil ter odobrili predstavitev le-teh, ki bo v soboto, 18. maja ob 11.00 uri pred trgovino Intersport v BTC City, Ljubljana

Olimpijske-igre-Pariz-2024-uradni-dresi-slivenskih-sportnikov

Olimpijska kolekcija tudi za navijače 

Zmagovalna, prepoznavna in funkcionalna. Takšna bo oprema naših olimpijcev in olimpijk, v kateri bodo dosegali izjemne rezultate, nizali uspehe in naredili nas, Slovence, še bolj ponosne.  Dobra dva meseca pred začetkom olimpijskih iger bo navijačem na voljo nova slovenska olimpijska kolekcija, v kateri bodo lahko srčno navijali in podpirali našo reprezentanco v Parizu ali pred televizijskimi zasloni.

Posamezne kose olimpijske kolekcije boste lahko kupili tudi vi! Od sobote, 18. maja dalje vas nacionalna kolekcija čaka v trgovini PEAK, vseh trgovinah Intersport, bencinskih servisih Petrol (Petrolov katalog), na spletnih straneh peaksport.si, intersport.si, petrol.si/eshop, telekom.si/e-trgovina ter na spletni strani za navijače stadionshop.com/si. Za vse, ki boste potovali v Pariz se lahko za nakup v zadnjem hipu odločite tudi na letališču Jožeta Pučnika (odhodi – brezcarinska prodajalna).

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika