Nakit Jellek - popoln v svoji nepopolnosti

Klavdija Rupar 23.02.2023
nakitjellek

Nakit Jellek je izredno simpatičen, unikaten nakit, za katerim stoji Metka Jelek. Za samim nakitom pa se skriva prav posebna zgodba.

Zakaj Jellek?

Priimek Jelek je v Sloveniji izjemno redek priimek, pravzaprav celo tako redek, da so edini ljudje v Sloveniji v sorodu z Metko in vseh skupaj jih je samo osem. Zaradi tega se je vedno počutila posebno in ker je njen oče zadnji, ki je ime predal na Metko in na njeno sestro, se je odločila, da ga ohrani in nadaljuje na drugačen, še posebej ljub način - kot ime znamke. Dodala je še en L, ker je bil priimek njenih prednikov z dvema "L" in je še danes tako zapisan na družinskem grobu. Priimek je namreč oblast spremenila po drugi svetovni vojni, kot tudi veliko drugim ljudem, da bi zvenel bolj slovensko. "Družina, dediščina in zgodovina so mi resnično pomembne in upam, da bosta obe imeni naprej živeli z mojo blagovno znamko."

Ljubezen do mode in ustvarjanja

Metka pod blagovno znamko ustvarja že vse od 1. februarja 2021. Vedno se je navduševala nad modo in oblikovanjem, študirala je oblikovanje tekstilij in oblačil in šla čez množico kreativnih projektov, vmes je bilo tudi oblikovanje nakita. V oktobru 2020 je postala absolventka in želja, da bi nekaj ustvarjala, je postala še bolj močna. Naprej je začela s polimerno glino, nato pa začela dodajati še druge materiale. "Doma so mi v hecu rekli, da bi lahko tudi kaj prodala, ne samo izdelovala in čez nekaj mesecev sem res začela s prodajo." Danes je tako izdelovanje nakita njen glavni prihodek.

Metka Jelek

Popolni v svoji nepopolnosti 

Metka stremi k temu, da ima vsaka kolekcija, ki jo izda, prav posebno sporočilo, v prvi vrsti je to ljubezen do sebe in da smo popolni takšni, kot smo. "Naše nepopolnosti nas namreč naredijo unikatne in posebne."

Slogan njene znamke je namreč "perfectly imperfect" oz. popolni v svoji nepopolnosti. Meni, da je čisto vsak unikaten, popoln v svojih nepopolnostih, tako da so unikatni tudi njeni izdelki. Nikoli namreč ne more izdelati dveh identičnih kosov, saj je pri tem veliko ročnega dela in se pri sestavljanju pojavljajo napake in odstopanja. S tem je nakit unikaten, tako kot ste unikatni tudi vi.

Nakit Jellek

Nakit izdeluje iz polimerne gline, jekla, medenine, srebra, uporablja pa tudi kristale oz. kamne, steklene perlice in Metkine najljubše - prave sladkovodne bisere. Najbolj prodajan kos iz njene kolekcije so uhančki BISOUS, ki so res lepa in elegantna klasika ter primerni za vsako priložnost. Drugi "best sellerji" pa so še APHRODITE. ogrlice v obeh velikostih, PETITE prstančki in MYSTERY BOX, v katerem se skrivajo trije naključni pari uhanov. 

Kolekcija A letter to myself.

A letter to myself

Tako se imenuje njena zadnja kolekcija, ki je nastala v duhu ljubezni do sebe in je izšla tik pred valentinovim. "Spodbuja vas, da verjamete vase, si vzamete čas zase in počnete vse tisto, kar vas veseli. Vsak kos v tej kolekciji je poimenovan tako, da vas opominja, da ste lepi, magnetni, edinstveni in si zaslužite vso ljubezen tega sveta," pravi Metka.

Nova kolekcija in želje za naprej

Trenutno pa Metka že pripravlja novo spomladansko kolekcijo, v kateri bodo v ospredju biserčki in pomladni motivi in pa tudi nekaj za mamice in vse bodoče mamice.

Si pa Metka na dolgi rok želi tudi povezave s tujino, zato so tudi njene objave na Instagramu in na spletni strani v angleščini. "Že več kot leto in pol imam v načrtu tudi dva druga tipa izdelkov, ki nista povezana z nakitom, vendar mi zmanjkuje časa za realizacijo. Upam, da mi kmalu uspe."

Uhančki BISOUS

In kateri je njen najljubši kos?

"Zelo težko opredelim izdelek kot najljubši, ker mi je res čisto vsak po svoje ljub. Vedno se trudim poudarek dajati na izdelke, ki bi jih tudi sama nosila in ti so potem tudi mojim strankam všeč".

Naš najljubši kos so prav tako uhančki BISOUS, iz nove kolekcije pa verižica TRUST. 

Fotogalerija

Pearl ogrlica in Pearl uhančki TRUST. ogrlica A LETTER TO MYSELF kolekcija NYMPH. prstan in jellek škatlica NYMPH. prstani Metka Jelek Metka Jelek LOVELY. EXQUISITE. THE MOON. LIGHT uhančki I AM MINE uhančki RHEA uhančki APHRODITE ogrlica MYSTERY BOX BISOUS

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika