Pivnica Union

Prenovljena Pivnica Union - simbioza piva in hrane

CITYLIFE 06.03.2020

Obiskovalci pivnice bodo še naprej lahko uživali v različnih vrstah piva blagovnih znamk Pivovarne Laško Union, kot so Union, Laško in Heineken, za dodatno dobro vzdušje pa bo poskrbel skrbno izbran program dogodkov, ki se bodo odvijali v pivnici od ponedeljka do sobote.

Poleg ponudbe več vrst piva je bil glavni poudarek nove vsebine namenjen kulinariki, ki so jo pri Jezeršek gostinstvo pripravili in rezdelili v tri segmente. 

Prvi segmet sestavljajo jedi, ki so zaznamovale generacije pravih pivoljubcev so poimenovali »Večne pregrešne« med katerimi zagotovo izstopa telečja krača. Drugi glavni segment ponudbe so poimenovali »Ocvrte jedi za lačne ljudi«, saj vedo, da tudi v pivnici pohano vedno paše.

V tretjem segmentu ponudbe hrane pa se Jezerškovi želijo podpisati s svojo kreativnostjo in spoštovanjem do tradicije. To so jedi, ki so jih poimenovali »Pogače drugače«. Gre za sodobno verzijo tradicionalne pogače, pri kateri je posebna skrb vloženav testo. Le to je narejeno iz osnove za pivo – ječmenovega sladu, z drožmi, pivom IPA in je fermentirano vsaj 24 ur predno je pečeno. Take “pogače drugače” so bogato in kreativno obložene in se bodo sezonsko spreminjale. 

Nova era Pivnice Union prinaša tudi druge novosti. Vgrajen je najsodobnejši točilni sistem, gostom pivnice bo na voljo nekaj posebnih piv, zvarjenih v omejenih serijah, ki bodo na voljo samo v Pivnici Union. Posebna zanimivost je pridobitev dveh miz, kje si lahko gostje sami točijo pivo na kile.

V pivnici se bodo v prihodnje odvijali tudi številni družabni večeri. Začenja se nova sezona PirPong torkov, na sredinih pokušinah bodo lahko gostje okušali raznolike okuse pivniške specialitete Pogače drugače, četrtkovi večeri so rezervirani za Pub Kviz, z marcem prihajajo posebni Pekoči ponedeljki, vikendi pa so rezervirani za ples.

Tako tudi prenovljena Pivnica Union še naprej ostaja mesto srečevanja in druženja v slovenski prestolnici ter prostor za spodbujanje kulture odgovornega pitja v kombinaciji z odlično gastronomsko ponudbo.

foto: Pivnica Union, Matic Kremžar, Jezeršek gostinstvo

https://union-experience.si/sl/dozivi-union-pivnico


Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika