Preproste jedi za vse, ki ne marajo kuhanja

Klavdija Rupar 10.06.2020
pexels-photo-533325

Radi kuhate ali vam je to nujno zlo? Sama kuhanja res res ne maram in če se le da, se mu na daleč izogibam. Rada sicer jem, ampak samo da pomislim, da moram nekaj zmetati skupaj, čakati, da zavre, ali se skuha pa me dela živčno. Če tudi vi spadate med ljudi, ki niso pretirani navdušeni nad kuhanjem, imamo za vas nekaj preprostih idej za jedi, ki so hitro pripravljene.

Tortilje

Tortilje so vsekakor okusne, hitro pripravljene in zdrave. Na ponvi popečemo piščanca in zelenjavo kot so paprika, bučke, fižol ter koruza. Tortiljo pogrejemo v mikrovalovni pečici, jo napolnimo s popečeno zmesjo, dodamo pa lahko še kislo smetano, solato ali kaj pikantnega. Seveda jo lahko tudi prelijemo s sirom in jo zapačemo v pečici. 

Foto: Pexels

Solate

Solate na sto in en način. Grška solata, za katero potrebujemo le olive, feta sir, čebulo, papriko, paradižnik in kumare, je zagotovo več kot primerna za prihajajoče poletne dni. Ali pa zelena solata s piščancem ali tuno, jajcem in različno zelenjavo. Lahko se odločimo tudi za čisto nekaj svojega in zmešamo našo najljubšo zelenjavo. Dobra ideja je tudi riževa solata. Skuhamo riž, ga ohladimo, dodamo naljubšo zelenjavo in jogurtov preliv.

Foto: Pexels

Zrezki in zelenjava

Na ponvi popečemo zrezek (piščančji, puranji, svinjski), zraven skuhamo nekaj riža (riž s tremi žiti je še posebej slasten) zraven pa si skuhamo ali popečemo zelenjavo. Meni osebno se k tej kombinaciji najbolje poda kuhan grah. Lahko izberemo tudi zelenjavo in meso pečeno na žaru. Pečena koruze, pečene bučke ali pa različne vrste mesa so kot nalašč za poletne mesece.

Foto: Pexels

Pica

Pica je hitro pripravljena jed. Testo lahko kupimo v trgovini ali pa ga naredimo sami. Odvisno, koliko časa imamo. Za hitro pripravo ga kupimo, čez polijemo paradižnikovo omako in nanj naložimo šunko, sir, koruzo, kislo smetano in papriko. Oz. vse tisto, kar ponavadi najraje jemo. Položimo v pečico, počakamo 10-15 minut in pica je pripravljena.

Foto: Pexels

Testenine

V študentskih letih smo večinoma vsi ves čas jedli testenine na sto in en način. Karbonara, s paradižnikovo omako, s smetano in piščancem, s kislo smetano in tuno, z omako bolognesse. Vse te omake lahko hitro pripravimo doma, nekatere pa celo kupimo v trgovini, kar bo čas priprave še skrajšalo.

Foto: Pexels

Dostava

Dostava sicer ni ideja za jed, a vseeno je pogosta izbira ljudi, ki ne marajo kuhati. Izbira je trenutno zares ogromna, saj večino ponudnikov lahko najdemo preko strani ehrana ali pa wolt. Seveda pa vsakodnevno naročanje ni najbolj zdravo, odvisno pa je tudi od lokacije, na kateri živimo, saj dostava ni mogoča povsod. Če se pogosto poslužujemo dostave, vsekakor izbirajmo čim bolj zdrave jedi.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča