Rawpasta bar - nova restavracija z italijanskimi testeninami v Ljubljani

CITYLIFE 22.10.2019
Rawpasta

Ljubljana postaja prava kulinarična prestolnica. Po burgerjih in picah, ki sta postala pravi kulinarični trend bo v Ljubljani tokrat zadišalo po pravih italijanskih testeninah. Vsem tistim, ki nam ni vseeno kaj si privoščimo za hitro kosilo, poleg tega pa nam sproščeno vzdušje, prijeten ambient in domačnost nekaj pomenijo, je nova restavracija RAWPASTA, pravi naslov. 

Trubarjeva ulica v Ljubljani, ki postaja ena kulinarično najbolj zanimivih ulic, je namreč bogatejša za restavracijo Rawpasta Bar – Raw Pasta Fresca Bar, kjer strežejo izključno sveže italijanske testenine z različnimi omakami, pripravljenimi pred očmi svojih gostov. 

Ljubljančane in ljubitelje 'prave italijanske pašte' v svojo kuhinjo vabita Maxx in Erika, Italijana, ki sta se pred leti zaljubila v Slovenijo, se iz Milana preselila v Ljubljano, in končno uresničila svojo dolgoletno željo – odprla sta restavracijo, kjer že diši po domači italijanski kuhinji.

"Moja babica je včasih vstala ob štirih zjutraj in začela pripravljati kosilo. Ko sem se zbudil, je že dišalo. Ragu me je naučila mešati, ko sploh še nisem znal hoditi," o svojih kuharskih začetkih pove Maxx.

V restavraciji Rawpasta nam vsak dan nudijo različne kombinacije različnih vrst pašt in omak, ki si jo izberemo pri pultu in nato svoj krožnik kar sami odnesemo do mize. 

Špageti z ragujem. Foto: Manca Rozman

Na meniju imajo različne vrste testenin številnih oblik – od dolgih testenin, kot so špageti, široki rezanci in linguini in kratkih, kamor na primer sodijo makaroni, peresniki in metuljčki, do raviolov  in gratiniranih testenin ter njokov in lasagne. Poleg testenin pa sta na meniju vsak dan tudi dnevna juha in solata in za na koncu - najboljši italijanski tiramisu.

Sveže testenine lahko odnesemo tudi domov, kjer jih lahko postrežemo z lastno omako ali pa s tisto, ki jo kupimo v Rawpasti, kjer je prav tako na voljo 'to go'. Zraven lahko dobimo še nasvet, kako sveže testenine skuhati 'al dente' in opozorilo, da pravi Italijani pašte nikoli ne jejo z žlico.

RAWPASTA BAR – Pasta Fresca Bar najdemo na Trubarjevi 43 v Ljubljani.

Foto: Manca Rozman in Valentina Preziuso

Fotogalerija

Foto: Valentina Preziuso Foto: Valentina Preziuso Foto: Valentina Preziuso Foto: Valentina Preziuso Foto: Valentina Preziuso Foto: Valentina Preziuso Foto: Valentina Preziuso Foto: Manca Rozman Foto: Manca Rozman Foto: Manca Rozman Foto: Manca Rozman Foto: Manca Rozman

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča