Recept: Božični kruh s čokolado

Lana Bauman 07.12.2018
Foto: Unsplash

Naj bodo letošnji prazniki nekaj posebnega. Mizo naj krasi poslastica, brez katere letos enostavno ne moremo - božični kruh s cimetom in čokolado. Nepogrešljiva mešanica okusov, za pravi božični duh.

Sestavine

Testo:

  • 350g gladke moke
  • 35g sladkorja
  • 200ml mleka
  • 50g masla
  • 1 vanilijev sladkor
  • ščepec soli
  • 2 žlici kakava
  • 1 pecilni prašek

Krema:

  • 100g čokolade za kuhanje
  • 35g masla

Priprava:

Sestavine za testo združimo in mesimo dokler ne dobimo elastičnega testa, nato ga prekrijemo s krpo in pustimo na toplem približno 60 minut. Počakamo, da testo malo naraste/počiva, medtem pa na pari raztopimo čokolado in maslo ter premešamo.

Testo razdelimo na dva enakomerna dela in razvaljamo. Polovico premažemo s čokoladno kremo ter nanjo položimo preostanek razvaljanega testa. Kruh položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Medtem, ko pečico segrevamo na 180°C, kruh pustimo počivati. Po 30 minutah ga postavim v pečico in pečemo 35 minut. Postrežemo ga lahko toplega ali hladnega.

Dober tek! 

Foto: Unsplash

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča