Recept - burata s figami in pestom

Klavdija Rupar 29.05.2020
burata

Kateri je vaš najljubši obrok dneva? Zajtrk, kosilo ali večerja? Ali si radi privoščite tudi okusen brunch ali hitro malico? Današnji recept lahko uporabimo za katerikoli obrok dneva, saj je pripravljen hitro, je vsekakor okusen in tudi zdrav. Burata s figami in pestom je zagotovo primerna jed za vedno bolj tople spomladanske dni.

Sestavine:

  • Sveža burata (lahko jo zamenjamo tudi s svežo mocarelo)
  • ½ skodelice pesta (kupljenega v trgovini ali narejenega doma)
  • 8 svežih fig narezanih na polovico
  • svež kruh 
  • morska sol, sveža meta in deviško oljčno olje

Priprava: 

Kruh narežemo na rezine in ga prekrijemo z olivnim oljem, nato pa ga popečemo na ponvi ali žaru.

V posodo položimo burato (ali mocarelo) in jo nežno prelijemo s pestom. Okoli položimo narezane fige, kruh in preostanek pesta. Posolimo, dodamo še svežo meto in po vrhu popršimo z olivnim oljem. 

Pa dober tek!


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča