Recept: Čokoladni mousse iz dveh sestavin

N. E. 08.03.2017
Čokoladni mousse

Celo božanska sladica kot je mousse, je lahko pripravljena iz mešanice ene same sestavine, zmešane z vodo. Zahteva le temno čokolado in nezapleten postopek, ki ga poznajo svetovno znani kuharji, naučimo pa se ga lahko tudi mi. 

Za čokoladni mousee potrebujemo torej le:

  • 350 gramov temne čokolade z vsaj 65 odstotki kakava
  • 270 mililitrov vroče vode

Priprava: Najprej v posodi zmešamo dobro sesekljano čokolado ter jo prelijemo z vročo vodo. Mešamo, dokler se sestavini ne spojita v gladko svileno zmes. Nato v drugo, večjo, posodo natočimo hladno vodo ter vanjo dodamo nekaj kock ledu. V hladno kopel postavimo posodo s čokolado ter jo počasi stepamo z metlico za stepanje. Ko bo zmes začela dobivati podobno strukturo kot stepena smetana, posodo odstranimo iz vodne kopeli ter še naprej stepamo, dokler ne nastane žlahten mousse. Postrežemo ga takoj, dodamo pa mu lahko mlete lešnike, sesekljane pistacije, kokos ali celo čili.

Foto: via grandbaby-cakes.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča