Recept - Hrustljavo zapečen krompir

Klavdija Rupar 17.09.2019
Foto: Unsplash

Predvsem za Gorenjce radi pravijo, da obožujejo krompir na več različnih načinov - pražen, kuhan, pečen v pečici, pomfri ... Vseeno kakšne vrste, važno, da je krompir. Eden izmed bolj okusnih, ki pa ga v gostilni težko dobimo, je hrustljav pečen krompir. Ker ga najlažje pripravimo doma, smo pripravili hiter in enostaven recept.

SESTAVINE:

  • 1 kilogram krompirja
  • 4 jedilne žlice olivnega olja
  • sol in poper za okus
  • svež timijan

PRIPRAVA:

Pečico predčasno segrejmo na 220 stopinj. Krompir olupimo in ga narežemo na rezine. Operemo ga pod hladno vodo, da odstranimo dodaten škrob, nato pa stresemo v veliko posodo. Čez nalijemo toliko vode, da je krompir prekrit, jo posolimo in zavremo. Nato kuhamo še med 5 in 7 minut, odcedimo in pustimo, da se posuši. Ko je krompir suh, cedilo še enkrat dobro potresemo, da odteče vsa voda.

Krompir damo večjo posodo, ga polijemoz oljem in potresemo s poprom, nato pa ga premaknemo na papir za pečenje. Potresemo ga s timijano. V pečici ga pečemo med 40 in 45 minut, da postane hrustljav in zlato rjave barve. Ko je krompir pripravljen, ga prestavimo na krožnik in s papirnato brisačo popivnamo morebitne ostanke olja. Postrežemo z različnimi vrstami omak.

Dober tek!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča