Recept - Hrustljavo zapečen krompir
Slovenci obožujemo krompir, ki pa mora biti res dober in okusen. Predvsem imamo radi hrustljavo zapečen krompir, ki pa ga najlažje naredimo kar doma.
Predvsem za Gorenjce radi pravijo, da obožujejo krompir na več različnih načinov - pražen, kuhan, pečen v pečici, pomfri ... Vseeno kakšne vrste, važno, da je krompir. Eden izmed bolj okusnih, ki pa ga v gostilni težko dobimo, je hrustljav pečen krompir. Ker ga najlažje pripravimo doma, smo pripravili hiter in enostaven recept.
SESTAVINE:
- 1 kilogram krompirja
- 4 jedilne žlice olivnega olja
- sol in poper za okus
- svež timijan
PRIPRAVA:
Pečico predčasno segrejmo na 220 stopinj. Krompir olupimo in ga narežemo na rezine. Operemo ga pod hladno vodo, da odstranimo dodaten škrob, nato pa stresemo v veliko posodo. Čez nalijemo toliko vode, da je krompir prekrit, jo posolimo in zavremo. Nato kuhamo še med 5 in 7 minut, odcedimo in pustimo, da se posuši. Ko je krompir suh, cedilo še enkrat dobro potresemo, da odteče vsa voda.
Krompir damo večjo posodo, ga polijemoz oljem in potresemo s poprom, nato pa ga premaknemo na papir za pečenje. Potresemo ga s timijano. V pečici ga pečemo med 40 in 45 minut, da postane hrustljav in zlato rjave barve. Ko je krompir pripravljen, ga prestavimo na krožnik in s papirnato brisačo popivnamo morebitne ostanke olja. Postrežemo z različnimi vrstami omak.
Dober tek!
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine