Recept - Lečina juha s špinačo in bučo

Anja Mrevlje 29.10.2019
Lečina juha s špinačo in bučo

Lečina juha s špinačo in bučo je odlična jesenko-zimska juha, ki nas bo v hladnejših dneh prijetno pogrela in nasitila. Priprava je preprosta, juha pa nizkokalorična in bogata z beljakovinami in vlakninami. 

Sestavine:

  • 2 krompirja
  • 1večja čebula
  • manjši česen
  • 2 korenja
  •  skodelica rdeče leče
  • skodelica buče hokaido, narezane na majhne koščke
  • 2 žlici olivnega olja
  • 0,5 litra zelenjavne jušne osnove
  • 0,5 litra vode, ali več po potrebi
  • sol, poper
  • kumina, sladka paprika, kurkuma
  • pest mlade špinače
  • kisla smetana po želji

Priprava:

Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Krompir olupimo in narežemo na manjše kose, korenje pa na manjše kolobarje. V večji posodi segrejemo 2 žlici olivnega olja, dodamo čebulo in česen ter na hitro popražimo. Dodam rdečo lečo, na kocke narezano hokaido bučo in popražimo, nato pa zalijemo z jušno osnovo in vodo. Na nizkem ognju kuhamo 15 do 20 minut. Začinimo s soljo in poprom ter dodamo kurkumo, sladko papriko in kumino. Če je juha pregosta, jo zalijemo z nekaj vode. 

Ko je juha kuhana vmešamo še liste mlade špinače, po želji dodamo še večjo žlico kisle smetane. 

Dober tek! 

Foto: Depositphotos

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča