Recept - Pad Thai (tajski pečeni rezanci)

Klavdija Rupar 28.02.2020
Pad thai

Ob koncu tedna, ko smo vsega siti, si želim hitro, preprosto in okusno kosilo. Pad thai - tajski pečeni rezanci so oboje! Potrebujemo le nekaj sestavin in obrok bo pripravljen v manj kot tridesetih minutah. Ta recept je še posebej primeren za vse ljubitelje tajske ali azijske hrane.

SESTAVINE:

  • 22 dag riževih rezancev
  • 3 jedilne žlice olja
  • 3 zmleti stroki česna
  • 22 dag nekuhanih kozic, piščanca ali tofuja (odvisno od preference), narezanih na majhne kocke
  • 2 jajci
  • 1 skodelica kalčkov
  • 1 tenko narezana rdeča paprika
  • 3 sesekljane zelene čebule
  • ½ skodelice suhih praženih arašidov
  • 2 limeti
  • ½ skodelice narezanega svežega koriandra

Za omako:

  • 3 jedilne žlice ribje omake
  • 1 jedilna žlica sojine omake
  • 5 jedilnih žlic lahkega rjavega sladkorja
  • 2 jedilni žlici riževega kisa
  • 2 jedilni žlici kremastega arašidovega masla
  • 1 jedilna žlica pikantne Sriracha omake

PRIPRAVA:

Rezance kuhamo toliko časa, kot je napisano na embalaži (različni rezanci, različen čas priprave). Poskrbimo, da so mehki in jih splaknemo pod mrzlo vodo.

Skupaj zmešamo ribjo omako, sojino omako, rjavi sladkor, rižev kis, arašidovo maslo in Sriracha omako ter mešanico pustimo pri strani.

1 1/2 jedilne žlice olja pogrejemo v večji ponvi ali woku nad srednjo toploto. Dodamo kozice, tofu ali piščanca, česen in papriko. Kozice se bodo skuhale zelo hitro, nekje 1-2 minuti na vsaki strani. Če se odločimo za piščanca, kuhamo nekje med 3 in 4 minute in obrnemo enkrat.

Dodamo še malo olja in jajca, ki jih umešamo. Dodamo rezance, omako, kalčke in arašide. Vse skupaj dobro premešamo.

Po vrhu potresemo še zeleno čebulo, dodatne arašide, koriander in koščke limete. Postrežemo takoj!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča