Recept - panna cotta z jagodami

Klavdija Rupar 14.02.2020
Foto: depositphotos

Sladice obožujemo vsi! Še posebej, če so pripravljene z ljubeznijo. Ker je danes valentinovo in najbolj zaljubljen dan v letu, lahko za naše najdražje pripravimo preprosto sladico - panna cotto z jagodami. Saj poznate rek, da gre ljubezen skozi želodec?

SESTAVINE:

Za panna cotto:

  • 3 lističi želatine
  • 450 ml smetane
  • 200 ml polnomastnega mleka
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vanilijev strok

Za jagode:

  • 400 g jagod, očiščenih in narezanih na polovico
  • 1 ½ čajne žličke koruznega škorba
  • 50 g sladkorja v prahu

PRIPRAVA (panna cotta)

Lističe želatine položimo v manjšo posodico mrzle vode – po petih minutah se bodo zmehčali. Medtem damo v ponev mleko, smetano in sladkor, vanilijev strok pa najprej razpolovimo in vem poberemo semena ter ga dodamo kremasti mešanici. Skuhamo mešanico (pazimo, da ne nastanejo mehurčki) in notri enega po enega dodamo lističe želatine. Mešamo toliko časa, da se raztopijo. Postavimo na stran, nekje med 20-30 minut, da se mešanica ohladi. Končno mešanico s cedilom prelijemo v 6 kozarcev ali lončkov in pustimo v hladilniku tri ure.

PRIPRAVA (jagode)

Jagode, koruzni škrob in sladkor damo v ponev in kuhamo nad srednjo toploto nekje med 4 in 5 minut, oz. dokler se sok ne strdi in se jagode zmehčajo. Postavimo na stran, da se ohladi. Ko je ohlajeno jagode prelijemo čez panna cotto. Ohladimo in postrežemo.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča