Recept - Poletne solate s paradižnikom

N. E. 24.08.2017
Foto: Pexels

Grška solata

Grško klasiko, brez katere si ne moremo predstavljati poletnega dopusta na Santoriniju, Kreti ali Mykonosu, si lahko pripravimo tudi doma. Potrebujemo štiri zrele paradižnike, eno veliko olupljeno kumaro, polovico rdeče čebule, pest črnih oliv, nekaj ščepcev origana, 80 gramov svežega feta sira in ekstra deviško oljčno olje. Zelenjavo in feta sir narežemo na kocke, posujemo z origanom ter dodobra prelijemo z oljčnim oljem.

Grška solata. Foto: Pixabay

Solata Caprese

Italijanska različica paradižnikove solate vsebuje le tri sestavine: sočen paradižnik, mocarelo in sveže liste bazilike. Paradižnik in mocarelo, najbolje buffalo, narežemo na kolobarje ter ju izmenično zložimo na krožnik, vmes pa dodamo liste bazilike. Prelijemo s kvalitetnim oljčnim oljem in postrežemo.

Solata Caprese. Foto: Pexels

PREBERITE ŠE: Recept - solata s testeninami in svežimi šparglji

Paradižnikova solata s testeninami

Paradižnik se odlično poda tudi k testeninam. Skuhamo poljubne testenine, dodamo narezan paradižnik, tuno in zelene olive. Prelijemo z omako iz majoneze in grškega jogurta, pokapljamo z limoninim sokom ter malce popopramo. Postrežemo ohlajeno, testeninska solata pa je odlična tudi za službeno malico.

Paradižnikova solata s testeninami. Foto: Pixabay

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča