Recept - veganski čokoladni piškoti

Klavdija Rupar 01.01.2021
piškoti

 Sestavine:

  • 2 skodelici večnamenske moke
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • ½ čajne žličke soli
  • ½ skodelice rjavega sladkorja
  • ½ skodelice navadnega sladkorja
  • ½ skodelice kanola olja
  • ¼ skodelice vode
  • 2 jedilni žlici vanilijevega ekstrata
  • 1 skodelica sladkih čokoladnih koščkov
  • 1 skodelica manj sladkih čokoladnih koščkov

Priprava:

V srednje veliki posodi skupaj zmešamo moko, sodo bikarbono in sol. Dodamo čokoladne koščke. V drugi posodi zmešamo rjavi sladkor in dodamo klasičen sladkor, olje, vodo, vanilijev ekstrat in dobro premešamo. Notri primešamo mešanico z moko in mešamo toliko časa, da so vse sestavine dobro premešane.

Na pladenj položimo dva peki papirja in nato z žlico ali roko vzamemo manjše dele testa in jih oblikujemo v kroglice ter jih položimo na pladenj. Zamrznemo za 30 minut. 

Vmes segrejemo pečico na 190 stopinj. Piškote pečemo šest minut, dokler robovi niso zlato rjavi. Nato jih pečemo še do 12 minut in jih ohladimo ter postrežemo.

 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča

ZEMONO+

ZEMONO+

Slovenski kuharski mojster Tomaž Kavčič, imetnik Mihelinove zvezdice je na ... Več