S temi nasveti se boste navdušili nad kuhanjem

Klavdija Rupar 27.06.2021
sebastian-coman-photography-cqbosrpelxw-unsplash

Ne marate kuhanja? A vseeno veste, da je čas, da ga vzljubite vsaj toliko, da si nekajkrat na teden lahko sami pripravite kosilo? 

Kuhanje je opravilo, ki ga ljubiš ali sovražiš. Nekateri ljudje komaj čakajo preizkušanje novih receptov in radi probavajo nove jedi. Drugi pa se kolikor se da izogibajo štedilnika in vedno jedo eno in isto hrano.

Če ste obstali v rutini in večinoma jeste eno in isto hrano, kuhanje pa vam res predstavlja največjo težavo, potem smo za vas pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da se končno spravite tudi sami skuhati nekaj novega.

Foto: pexels

Hrano naročite na dom

Vas utruja pisanje seznama živil, ki ga potrebujete in potem še dolg sprehod po trgovini po napornem tednu? Najbolj preprosta rešitev je, da si hrano naročite na dom. Ne govorimo o dejanskih obrokih, ampak sestavinah iz živilskih trgovin. Kar nekaj trgovin v Sloveniji že omogoča to možnost, ki je še bolj priljubljena postala v času karantene. Izbirate lahko med Mercatorjem, Sparom, za bolj domače in slovenske proizvode pa se obrnite na Gajbica.si.

Preberite kuharsko knjigo

Ogromno receptov se v tem času sicer najde že na spletu ali pa na različnih družbenih platformah (zelo priljubljen je TikTok). Predlagamo vam, da to zamenjate za branje dejanskih tiskanih kuharskih knjig. Zagotovo vam na polici leži nekaj zaprašenih zakladnic jedi, ki so vam jih prinesli kot vseliteno darilo. Sprememba vam bo pomagala pri tem, da najdete čisto nove recepte, za katere prvič slišite, ali pa boste s pomočjo kuharske knjige brez težav pripravili vašo najljubšo jed, ki jo je vedno pripravljala vaša babica.

Foto: pexels

Preizkusite vsak teden en nov recept

Če želite prekiniti rutino in poskrbeti, da ne boste vsak dan jedli ene in iste hrane, ki ste jo naveličani, potem vam predlagamo, da vsak teden preizkusite en nov recept. Če za to nimate časa med tednom, si ga vzamite med vikendom. Ni potrebno, da gre za recept, ki vam bo vzel več ur za pripravo, izberete lahko tudi čisto preprost recept, ki ga še nikoli niste poskusili, a vas že nekaj časa zanima. Lahko tudi samo spremenite eno ali dve sestavini v že poznanih jedeh.

Preizkusite nove pripomočke

Ko kupite novo stvar, ste zagotovo navdušeni. Zakaj si ne bi namesto novih oblačil ali torbice, raje kupili novega gospodinjskga pripomočka? S tem boste vsaj malenkost bolj navdušeni nad kuhanjem, saj ga boste čim hitreje želeli preizkusiti. Naj bo to nova ponev, mešalnik ali pa samo bolj moderna zajemalka. V vsakem primeru boste ponovno našli strast do kuhanja in ugotovili, da se lahko marsikatera hrana naredi na malenkost bolj enostaven ali drugačen način.

Foto: pexels


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika