Slovenske slaščičarske kraljice Instagrama

Klavdija Rupar 14.01.2021
slascice

Imate v planu poroko ali pa bi radi svojo najboljšo prijateljico presenetili za rojstni dan? S temi kreacijami in slastnimi slaščicami jih boste vsekakor lahko.

Petrascakes

Petra Sodja je podjetje Pcakes ustanovila leta 2013. Njeno vodilo pri delu je predvsem unikatnost izdelkov in butičnost ter dobra povezava s strankami. Pri njej lahko naročite vse od tort za poroko ali rojstni dan, unikatne slaščice, manjše krofke in slaščice po naročilu, ki ji dobite v paketkih. Oktobra 2020 je postavila tudi spletno trgovino, na kateri lahko naročite DIY paketke, sladko prvo pomoč, tečaje in pripomočke za vse ljubitelje sladic. Na Instagram profilu CakeYourStory tudi deli kreacije, ki so jih ustvarili njeni sledilci.

https://www.instagram.com/petrascakes/Emazing Creations by Ema Koselj

Ema Koselj je trenutno najbrž ena najbolj prepoznavnih slaščičark v Sloveniji, saj so njene kreacije zares nekaj posebnega. Zanimivo je, da kot otrok nikoli ni pekla, leta 2016 pa je po srečnem slučaju spekla svojo prvo torto in odprl se ji je nov svet. Čeprav živi od ustvarjanja tort, tort še zdaleč ni naveličana in bi jih jedla vsak dan. V njeni ponudbi najdete vse od Cake studia, v katerem je možna izdelava kreacij po naročilu, spletna prodaja tort, ki omogoča, da lahko njene stvaritve naročite direktno na dom in Akademija, v sklopu katere ima tečaje, delavnice, workshope in seminarje. Lansko leto je na Bledu odprla tudi Cake Shop, v katerem se lahko pocrkljate z Emazing kreacijami.

https://www.instagram.com/emazingcreationsbyema/Uline dobrote

Ula, ki stoji za Ulinimi dobrotami je 27-letno dekle, ki prihaja iz Zasavja. Peka tortic jo je pritegnila nekje pri 18-19 letih, že od malega pa rada peče in kuha. Stremi k temu, da so njene tortice in sladice inovativne, okusne in lepe, rada pa ima tudi dekoriranje in ročne izdelke. V njenem repertoarju najdete torte po naročilu, poročne torte, mini sladice (cupcake, cakepopsi, sladice v kozarcih, krofi, piškoti ...) in sladice za podjetja - primerno za vse, ki imajo bar/restavracjo/kavarno in bi v svojo ponudbo želeli dodati slaščice.

https://www.instagram.com/ullinedobrote/Leaneen

Diplomirana etnologinja in kulturna antropologinja Nina Kastelic stoji za stranjo Leannen. Od zgoraj opisanih slaščičark se razlikuje po tem, da sama ne prodaja slaščic, ampak je napisala kuharsko knjigo in redno pa pripravlja tudi različne sladke recepte. Na njeni strani najdete recepte s sestavinami, ideje za izlete, kupite pa lahko tudi njeno kuharsko knjigo.

https://www.instagram.com/leaneen.nina/


Izbor urednika