To poletje si privoščite zdrav koktalj!

Klavdija Rupar 09.07.2021
pexels-photo-2671916

Tako kot radi slišimo, da je slaščica zdrava in pripravljena iz zdravih sestavin, radi slišimo tudi, da so koktajli lahko zdravi. In kaj je boljšega kot ohladilen, okusen in obenem še zdrav koktajl?

Predstavljamo vam nekaj zdravih koktajlov, s katerimi se boste ohladili letošnje poletje.

Gin + Ingver koktalj

Gin je zagotovo nepogrešljiva poletna alkoholna pijača in le redko najdemo koga, ki je ne mara. Če se odločite za koktajl z ginom, dobite samo v tej pijači rožmarin, citruse in brinove jagode. Dodajte temu še ingver in imate zares zdrav koktalj.

Zakaj je zdrav: brinove jagode so izredno učinkovite proti raznim infekacijam. Dodajte k temu še ingver, ki je proti vnetna sestavina in pomaga pri slabosti in slabi prebavi.

pexels-photo-1170599

Mimoza

Mimoza je najbolj klasičen koktalj za brunch ali poletne piknike. V njem najdemo sveže stisnjen pomarančni sok in proseco oz. pri nas bolj znano penino. 

Zakaj je zdrav: pomarančni sok vsebuje tako vitamina A in C ter tudi ogromno vlaknin, če v trgovini namesto penine najdete proseco, pa ste si zagotovili eno izmed najmanj kaloričnih alkoholnih pijač.

pexels-photo-1772974

Cosmpolitan z granatnim jabolkom

Cosmpolitan je zagotovo primeren za vse ljubiteljice Seksa v mestu, saj gre za najljubšo pijačo Carrie Bradshaw. Vendar ga naredite po svoje. Uporabite granatno jabolko - sami naredite sok, kar vam ostane semen pa jih uporabite kot dekoracijo koktajla. 

Zakaj je zdrav: granantno jabolko vsebuje polifinole, ki pomagajo pri boju proti rakavim celicam in zmanjšujejo vnetja in krvni tlak.

pexels-photo-2531185

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika