Ustvarjamo prijetne rituale iz cikorije

CITYLIFE 01.03.2021
Franck

Z zdravimi navadami bomo veliko lažje vztrajali, če bomo iz njih naredili male rituale, ki se jih bomo vsak dan znova veselili. Glavna zvezda ritualov za dobro počutje so napitki iz cikorije, kavni nadomestki in odličen naravni vir vlaknin, s katerimi na preprost način ustvarjamo prijetne trenutke zase kadarkoli v dnevu. Franck napitke Bianka 100 % Cikorija in Kavovina Cikorija obožujejo vsi, ki radi skrbijo za aktivno in zdravo življenje, med njimi tudi znani Slovenci, kot sta priljubljena podjetnica Adrijana Dimec in radijski voditelj ter športni navdušenec Uroš Bitenc, ki sta z nami delila njun najljubši recept priprave toplih napitkov.Poznate naravne moči cikorije? 

Cikorija je okusna rastlina, ki so jo poznale že naše babice. Odlična je za vse, ki živijo aktiven življenjski slog, saj blagodejno vpliva na počutje in je vir dragocenih prehranskih vlaknin. Skrivna moč cikorije celotno telo in duha okrepi z dodatno mero energije za premagovanje vsakodnevnih izzivov. 

Franck predstavlja okusne tople napitke iz cikorije Bianka 100 % Cikorija ali Kavovina Cikorija, ki so naravni vir vlaknin in drugih blagodejnih učinkovin. Ker ne vsebujejo kofeina, so priljubljeni tako med odraslimi kot otroci. V skupnem ritualu pitja okusnega toplega napitka lahko tako uživa celotna družina.Napitki iz cikorije so osvojili tudi znane Slovence

Po odličnih napitkih Bianka 100 % Cikorija in Kavovina Cikorija posegajo tudi znani Slovenci. Priljubljena vplivnica in podjetnica Adrijana Dimec prisega na zdravo in uravnoteženo prehrano, zato obožuje napitke iz cikorije, ki imajo poleg slastnega okusa tudi blagodejne učinke. Ker ne vsebujejo kofeina, jih z veseljem pripravi tudi za svoja mala nadobudneža, ob tem pa izpostavlja svoje otroške spomine: »Še danes se spomnim, kako sem že kot otrok mami kradla penico iz njenega kapučina. Pa sploh ne zaradi okusa, ampak zaradi občutka, da sem tako tudi jaz del tega njenega rituala, v katerem je tako uživala. Zelo hitro sem podobne navade vzpostavila tudi sama in ker se res trudim čimbolj stremeti k uravnoteženemu načinu prehranjevanja, tudi pri napitkih poskušam posegat po tistih, ki sovpadajo tem - kot kavni nadomestek me vedno reši žitni napitek iz cikorije, ki vsebuje vlaknine in druge blagodejne učinkovine.« Napitki iz cikorije navdušujejo tudi priljubljenega radijskega voditelja Uroša Bitenca, ki si z ritualom pitja žitnega napitka v družbi najmlajše članice družine vzame čas zase med delom od doma. Ob tem priznava, da je ta ritual oblikoval prav iz zavisti do kavoljubcev: »Priznam, vedno sem občudoval sodelavce, kako so si v službi vzeli par minut zase, šli do kavomata, spili kavico, pohengal, zbrali misli in šli naprej delat. Mene kava ni nikoli prepričala, sem pa pred kratkim odkril Franck napitke iz cikorije, ki so odlični dodatek detox režimu in uravnoteženi prehrani. Meni so dodali to rutino, da si vzamem čas zase. Naš najljubši način je, da si jo skuhamo z riževim mlekom, dodamo še kaj cimeta in uživamo. #MojTrenutek – V petih preprostih korakih do sproščujočega rituala

  1. Pripravite si okusen topel napitek Bianka 100 % Cikorija ali Kakovina Cikorija, ki vas bo napolnil z energijo in izboljšal počutje.
  2. Poskrbite za slasten in zdrav prigrizek.
  3. Ugasnite mobilne naprave.
  4. Prižgite najljubšo glasbo.
  5. Globoko vdihnite, naredite požirek napitka iz cikorije in uživajte!

Mirnih trenutkov še nikoli ni bilo lažje ustvarjati. Zaradi hitre priprave si boste z instant napitkom Bianka 100 % Cikorija lahko kadarkoli vzeli čas zase in pri tem uživali v sladkobi naravno prisotne karamelne arome, ki se ji ne boste mogli upreti. Priprava je enostavna: nekaj žličk v skodelici premešate s sladkorjem ali sladilom po želji, dodate malo vroče vode, nato pa ob mešanju dodate toplo mleko ali izbran rastlinski napitek. S prijetno naravno karamelno aromo vas bo očarala tudi odlična Kavovina Cikorija, ki vsebuje 100 % praženega korena cikorije. 

Za ljubitelje klasične priprave kavnega nadomestka pa je idealna kultna Kavovina Cikorija, ki si jo boste pripravili na preprost način: V vodo vmešajte žlico kavnega nadomestka CIKORIJA, segrejte do vretja in pustite, da se kavni nadomestek sesede. V večjo skodelico za belo kavo do polovice nalijte skuhani napitek, dodajte mleko in sladkajte po želji.

Uživajte v prijetnih trenutkih z napitki Franck Bianka 100 % Cikorija in Kavovina Cikorija.

Več o Franck napitkih iz žitaric na: https://www.franck.eu/sl/izdelki/napitki-iz-zitaric/

 

Izbor urednika