Odprtje salona Eichholtz - brezčasni prestiž pri opremljanju doma

Helena Peterlin 01.12.2023
eichholtz---novinarska---2023---foto-ziga-intihar-138

Vsi ljubitelji dovršenega dizajna, ki pri opremljanju doma zasledujejo premiso sofisticiranosti in oblikovalskih presežkov s primesjo udobnosti, so v Ljubljani dobili novo mesto navdiha. V kompleksu Palais & Villa Schellenburg, ki se je odprl pred kratkim, je namreč domovanje našel tudi prvi razstavno-prodajni salon nizozemske blagovne znamke Eichholtz by BARKER-HOME. Eden najbolj uglednih ponudnikov luksuznega oblikovalskega pohištva, svetil, preproga in dodatkov na svetu bo tako tudi slovenskim kupcem približal luksuzni življenjski slog s poudarkom na kakovosti, eleganci in brezčasni lepoti. Obširna paleta izdelkov v različnih oblikovnih slogih namreč ustvarja ekskluzivne interierje, ki zagotavljajo visoko prefinjeno estetiko življenja. 

eichholtz novinarska 2023 foto ziga intihar 135

Ko je ustanovitelj Theo Eichholtz leta 1992 ustanovil istoimensko blagovno znamko, je bil njegov cilj uvoz najboljših azijskih dodatkov in pohištva v Evropo. Ponudbo je dopolnil s skrbno izbranimi starinskimi kosi, nato pa je v sodelovanju z vodilnimi proizvajalci in izdelovalci po vsem svetu razvil podjetje, ki je oblikovalo in ponudilo neprekosljivo zbirko elegantnih in prefinjenih izdelkov za trg notranjih prostorov. 

eichholtz novinarska 2023 foto ziga intihar 139

S portfeljem, ki obsega več kot 3.500 modelov, vsako leto lansira do 600 novih izdelkov kot del dveh kolekcij, podjetje ponuja subtilno sodoben pogled na brezčasen, klasičen dizajn, ki deluje hkrati edinstveno in ambiciozno. Raziskovanje novih poti, ki ga vodi strast do oblikovanja in odličnosti storitev, je osrednji del etosa podjetja Eichholtz. V sodelovanju z maloprodajnimi partnerji po vsem svetu predstavlja svojo izjemno širino z bogato paleto materialov in obdelav se odlično obnese v številnih stanovanjskih in poslovnih prostorih po vsem svetu. 

Simona Lebar, partnerica in imetnica franšize EICHHOLTZ za Slovenijo, je izredno vesela, da lahko to blagovno znamko predstavi slovenskemu trgu. »Navdušena sem. Prvi odziv kupcev je zelo, zelo pozitiven, kar kaže na to, da slovenski trg potrebuje tovrstne kose. Potrebujemo stil, ki prinaša mehkobo, udobje, veličastnost, eleganco in občutek, da si zaslužimo nekaj, za kar smo si prizadevali celo življenje. Verjamem, da bodo Slovenci vzljubili blagovno znamko Eichholtz.« 

eichholtz otvoritev 2023 foto ziga intihar 138

Odprtje salona v Ljubljani pa ni pridobitev zgolj za prestolnico oziroma Slovenijo, pač pa tudi za podjetje Eichholtz kot takšno. »Izredno sem ponosna na to, kar je Simona dosegla v tako kratkem času. Ne gre samo za novost v Ljubljani, pač pa upamo, da bo to predstavljalo navdih tudi našim oblikovalcem in arhitektom pri snovanju naslednjih kolekcij,« je ob tem dodala Martine Kromhout – Mourik, direktorica prodaje za jugovzhodno Evropo EICHHOLTZ B.V. 

eichholtz otvoritev 2023 foto ziga intihar 139

Doseči pristnost, toplino in sodobno, luksuzno oblikovalsko odličnost ni preprosta naloga. Prisotnost tovrstne znamke na slovenskem trgu je nekaj, kar slovenski kupci potrebujejo, meni Aida Golob, ki v razstavno-prodajnem salonu sodeluje kot notranja oblikovalka. »S to pridobitvijo na nek način določamo smernice. To je res nekaj novega in ljudje so presenečeni, ker takšnega pohištva v Sloveniji ni. Kosi, ki so zasnovani na presečišču prej omenjenih odlik, so zelo lepi in jih lahko kombiniramo tudi z drugimi stili, vsak kos je nekaj posebnega. Kolekcija je ogromna in izbor je res pester.« 

eichholtz novinarska 2023 foto ziga intihar 140

Salon, ki se razprostira na več kot 300 m2, Župančičevo ulico 13 tako spreminja v prostor navdiha, kjer bivajo toplina, brezčasnost, estetika, kakovost in udobje. Prestiž, ki si ga zaslužite. 

Fotografije: Žiga Intihar

Fotogalerija

Odprtje salona Eichholtz - brezčasni prestiž pri opremljanju doma Odprtje salona Eichholtz - brezčasni prestiž pri opremljanju doma Odprtje salona Eichholtz - brezčasni prestiž pri opremljanju doma Odprtje salona Eichholtz - brezčasni prestiž pri opremljanju doma Odprtje salona Eichholtz - brezčasni prestiž pri opremljanju doma Odprtje salona Eichholtz - brezčasni prestiž pri opremljanju doma Odprtje salona Eichholtz - brezčasni prestiž pri opremljanju doma Odprtje salona Eichholtz - brezčasni prestiž pri opremljanju doma Odprtje salona Eichholtz - brezčasni prestiž pri opremljanju doma Odprtje salona Eichholtz - brezčasni prestiž pri opremljanju doma Odprtje salona Eichholtz - brezčasni prestiž pri opremljanju doma Odprtje salona Eichholtz - brezčasni prestiž pri opremljanju doma Odprtje salona Eichholtz - brezčasni prestiž pri opremljanju doma

Izbor urednika