Nekaj idej za preureditev interierja pozimi

Klavdija Rupar 09.01.2024
ikeahyltarpsoffa-so3ph194353

Novo leto, nova podoba stanovanja ... Dnevi so krajši in hladnejši, zato bomo posledično tudi več časa preživeli doma. To pa tudi pomeni, da si vzamemo čas in preuredimo tiste dele stanovanja in hiše, ki nam niso več všeč oz. jih pripravimo na zimske mesece. V zadnjih letih smo namreč kar nekaj časa preživeli zaprti v notranjost in zagotovo smo se nekaterih dekorativnih dodatkov zagotovo že naveličali.

Kako lahko pripravimo dom na hladnejše mesece?

ikeamyrullpladph194356Ikeaikeahyltarpsoffa so3ph194352Ikea

Preglejte svetila in luči

Dnevi so krajši in bolj temačni, zato je primerna osvetljava v vašem domovanju ključnega pomena, saj ustvarja prav poseben in udoben ambient. A namesto da vlagate v drage stropne luči in v prostoru ustvarjate umetno svetlobo, vam priporočamo, da raje investirajte v svečke, namizne svetilke in okrasne lučke, ki bodo prostor naredile bolj udoben in malenkost skrivnosten.

lucambientinterierunsplashUnsplash

Dodajte veliko teksture

Z dodajanjem teksture v prostor boste poskrbeli za bolj sproščen in zanimiv prostor. Še posebej se to pozna v zimskih mesecih, ko tekstura ne bo le estetska, ampak tudi praktična. Osredotočite se na usnje, les, žamet in pletene materiale, s katerimi boste poskrbeli za dodano globino in težo. Priporočamo leseno kavno mizico, pleteno odejo in žametne vzglavnike.

odejeteksturaambient1freepik1Freepikodejeteksturaambient1freepikFreepik

Zelenje zamenjajte za suhe rastline

Spomladi in poleti v svoj prostor želite vnesti čim več zelenja in zelenih rastlin, jeseni in pozimi pa vam priporočamo, da v dom vnesete več posušenih rastlin, ki bodo poskrbele za moderen stil. Poleg tega bodo tudi zdržale dlje časa in zahtevale precej manj dela.

suhocvetkefreepikFreepik

Zamenjajte posteljnino

Jesenski in zimski meseci so kot nalašč za stiskanje pod udobnimi odejami. Zato vam priporočamo, da je z novo sezono čas tudi za novo posteljnino. Udobna posteljnina bo namreč odličen prostor za preživljanje zaspanih in počasnih vikendov.

posteljninaudobnostinterierfreepikFreepik


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika