Robot, ki je prepričal tudi največje skeptike

CITYLIFE 15.11.2023
roombacomboj9-webpdpcarouseldesignedforyourhome1000x1000-1

Mokro čiščenje postaja ključna funkcija robotskih sesalnikov, a obstajajo nekatere omejitve. Na primer, kakovostne preproge in občutljiva tla se ne smejo preveč navlažiti. Vendar pa obstaja rešitev: Roomba Combo J roboti pametno rešujejo to težavo z dvigom krpe, ko ni potrebna, in jo spustijo le, ko je potrebno varno pomivanje tal.

roombacomboj9webpdpcarouselmadewithyouinmind3000x3000

Postaje, ki samodejno izpraznijo košek so priljubljene zaradi svoje praktičnosti, saj odpravljajo potrebo po ročnem praznjenju smeti in pogostem vzdrževanju. Ta želja po brezskrbnosti velja tudi pri pomivanju tal. Čim daljše delovanje, ne da bi morali karkoli storiti. Nastal je robot Roomba Combo J9+ s postajo Clean Base Auto-Fill, ki opravlja dvojno funkcijo - izprazni koš in obenem napolni posodo za vodo. Po njeni zaslugi vam kar do 60 dni ni treba skrbeti za smeti in do 30 dni za prepotrebno tekočino, brez katere noben robot ne more pomivati tal. 

roombacomboj9webpdpcarouselarm3000x3000

Roboti Roomba so opremljeni z odličnimi algoritmi operacijskega sistema iRobotOS, ki poskrbijo za učinkovitost čiščenja. Tako bo na primer Roomba Combo J9+ po zaslugi tehnologije Dirt Detective najprej očistil najbolj umazane sobe ter prilagajal moč sesanja. Nič od tega ne bi bilo mogoče, če se ne bi učil in prilagajal delovanja glede na dejanske razmere. Ko bo zaznal sobe, ki so pogosto bolj umazane, bo tem samodejno dodelil prednost in prilagodil nastavitve čiščenja. Kot sta izbor primerne sesalne moči izmed treh možnih in število prehodov čiščenja.   

roombacomboj9photoinsitudirtdetectiveappoverlaypdpcontenttile3000x1500

Zakaj je robot Roomba Combo J9+ v čiščenju učinkovitejši od tekmecev? Zasluga gre izrednemu algoritmu premikanja, ki ga z ravno pravšnjo hitrostjo natančno vodi po prostoru in na koncu še ob robovih, da gumijasti nasproti vrteči se krtači pobereta vse, kar se znajde v njunem dosegu. Nekaj posebnega je tudi mokro čiščenje oziroma brisanje tal. Robot krpe ne vleče zgolj za sabo, saj po potrebi lahko vključite funkcijo pametnega ribanja (SmartScrub). Takrat briše z gibi naprej in nazaj, enako kot bi počeli sami med brisanjem z roko, ter odstrani do 80 odstotkov trdovratne umazanije, kot so na primer kavni madeži.  

roomba combo j9

Podjetje iRobot se vedno bolj osredotoča na razvoj programske opreme, ki omogoča večjo avtonomijo robotov in zmanjšuje potrebo po posegih in vzdrževanju. Poleg uporabe posebnih krtač, v katere se daljše smeti ne zapletajo, in postaj s samodejnimi funkcijami, napredna, naprej obrnjena kamera olajšuje navigacijo robota, prepoznava ovire ter izpolnjuje obljubo lastnikom domačih ljubljenčkov. Roomba Combo J9+ je programiran, da se ne dotakne »potičke«. V primeru, da se to le zgodi, vam ga bodo zamenjali. Veliki plus je tudi ta, da robot ne pošilja slik prostora na spletne strežnike, kar zagotavlja visoko raven varnosti in zasebnosti uporabnikov.

roombacomboj9cleanbasephotoinsituautoempty

iRobotovi domači roboti se posebneži v svetu robotiziranih vakuumskih sesalnikov. Ne samo, da so izredno učinkoviti v svojem poslanstvu, ravno tako so nadvse kakovostno izdelani, robustni in vzdržljivi. Ker tovrstnih naprav ne menjate pogosto, je denar smotrno naložiti v napravo, ki bo brez težav delovala dolga leta. 

Izbor urednika