Knjige, ki vam bodo pomagale, da se držite svojih novoletnih zaobljub

Klavdija Rupar 16.01.2022
nicole-wolf-ajtszd-8ggi-unsplash

Ste si postavili kakšno novoletno zaobljubo ali cilje? Ali ste se letos raje odločili, da ne, saj vam do sedaj nobene ni uspelo izpolniti?
Ne glede na to kako ste se odločili, smo danes pripravili seznam knjig, ki vam bodo z nasveti pomagale, kako izpolniti vsaj nekaj zaobljub.

Gretchen Rubin - Better Than Before: What I Learned About Making and Breaking Habits–to Sleep More, Quit Sugar, Procrastinate Less, and Generally Build a Happier Life

Gretchen Rubin je psihološki guru, ki v tej praktični knjigi predstavi način, s katerim boste lažje gradili nove navade in se znebili starih navad. Knjiga je polna razsikav, napisana v prepričljivem tonu in s kančkom humorja ter bo vsekakor poskrbela, da bo vaše leto 2022 še boljše.

Primerna je za vse, ki si želite postaviti nove navade.

Foto: amazon.com

Malika Chopra - Living with Intent: My Somewhat Messy Journey to Purpose, Peace, and Joy

Knjiga Malike Chopra vas bo naučila, da včasih zaobljube niso povezane s spremembami v življenju, ampak so povezane s spremembo vašega razmišljanja. Uporabite to knjigo zato, da z njo poiščete veselje, hvaležnost, ravnotežje in vaš namen.

Primerna za vse, ki ste nehali razmišljati, kakšno bi življenje lahko bilo, ampak ste raje hvaležni za vse, kar imate v tem trenutku.

Foto: amazon.com

Laura Thomas - Just Eat It: How Intuitive Eating Can Help You Get Your Shit Together Around Food

Je vaša novoletna zaobljuba, da začnete bolj zdravo jesti? Potem vam priporočamo knjigo Laure Thomas, ki bo poskrbela, da se spoznate z intuitivnim prehranjevanjem, ki bo poskrbelo, da jeste hranilno hrano, a ste obenem svobodni pri izbiri hrane. Just Eat It vam bo spremenila pogled na hrano, vam dala vedeti, da morate zaupati svojemu apetitu in poslušati svoje telo ter enkrat za vselej prenehati z dietami.

Primerna je za vse, ki imate naporno razmerje s hrano.

Foto: emka.si

BJ Fogg - Tiny Habits: The Small Changes That Change Everything

Ne glede na to kako majhne ali velike so vaše zaboljube, skrivnost je v majhnih spremembah. V tej knjigi se avtor posveti temu, kako vsako stvar razdrobiti na manjše dele in začeti postopoma. Namesto, da se takoj zakadite v enourno telovadbo, raje naredite deset minutno vadbo. 

Primerna je za vse, ki imate velike želje pa ne veste, kako se jih lotiti.

Foto: amazon.com

James Clear - Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones

Ne glede na to kakšne so vaše zaobljube za 2022 oz. ali ste si jih sploh postavili, knjiga Atomic Habits bo poskrbela, da začnete postavljati dobre navade, se odaljevati od starih in se naučite obnašanja, ki vas lahko prinese do velikih sprememb. Naučite se, kako preživeti obdobja z manj energije, postavite se nazaj na noge, ko pride do ovir in postavite svojo rutino, ki vas bo peljala do uspeha.

Foto: amazon.com


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika