Kako v ročno prtljago spakirati lepotne izdelke?

Klavdija Rupar 01.07.2022
lepotniizdelki-unsplash

Obožujete potovanja? A si vseeno želite potovati samo z ročno prtljago in ničemer drugim? Potem je edino logično, da vedno gledate, kako čim več prtljage, lepotnih izdelkov in oblačil stlačiti v majhen kovček ali potovalko in še vedno potovati z večino stvari, ki jih potrebujete na vsakodnevni ravni.

Danes se bomo bolj posvetili predvsem lepotnim izdelkom brez katerih zares ne moremo na krajšem dopustu. Kako jih vseeno vzeti s seboj kljub manjši prtljagi?

Ločite ličila/izdelke za kožo in pripomočke za lase

Namesto, da uporabite eno večjo toaletno torbico za vse izdelke, ki jih potrebujete, raje vzemite več manjših in izdelke porazdelite med njih. Pomislite, kaj naredite po prihodu na destinacijo. Imate cel čas dopusta vse izdelke v toaletni torbici ali jih raje prestavite v kopalnico? Poleg tega boste ličila lahko potrebovali tudi na letalu, zato jih spravite v manjšo toaletno torbico. Razmislite, kaj vam je najbolj blizu, katere izdelke najbolj potrebujete in jih razporedite po pomembnosti.

Foto: Pexels

Uporabite prozorno torbico

Ne govorimo o plastični vrečki, ki jo potrebujete za ročno prtljago. Govorimo o prozorni toaletni torbici, ki jo boste uporabljali znova in znova. Tako boste ves čas videli vse izdelke in vam ne bo ob vsakem iskanju šampona ali elastike za lase ven potrebno zmetati vseh izdelkov, ampak ga boste takoj zagledali.

Suh šampon, puder in čistilo v prahu

Ko potujete le z ročno prtljago, je logično, da vas skrbi prevelik vnos tekočin. Zato namesto tekočega šampona pilinga in čistila za obraz, izberite izdelke prahu, ki jih lahko zmešate z vodo in poskrbite za enak učinek. Prvič ne bom vam potrebno dajati tega v tisto mini plastično vrečko za tekočine, drugič pa tudi niste omejeni s količino.

Uporabite potovalne velikosti

Kupite potovalne velikosti in vanje prelijte svoj najljubši šampon, gel za tuširanje, balzam itd. Tako boste imeli s seboj točno tiste izdelke, ki jih uporabljate vsak dan, obenem pa boste te plastenke lahko uporabljali znova in znova - tudi za krajše vikend izlete, kjer ne potrebujete večjih količin. 

Foto: Pexels

Zmanjšajte količino izdelkov

Če imate izdelek, ki opravi nalogo dveh izdelkov, potem s seboj vzemite samo enega. Tako boste v trenutku zmanjšali izdelke, ki jih potrebujete in boste lažje spakirali vse tisto, brez česar zagotovo ne morete.

Uskladite se

Greste na izlet sama dekleta? Potem se dogovorite, da ena vzame sušilec za lase, druga likalnik za lase, spet tretja pa različne šampone. Zakaj bi vsaka nosila vse izdelke, če si jih lahko posodite med seboj in tako prihranite nekaj prostora?

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča