5 nujnih kosov za v potovalko preden odpotujemo

Gabrijela Vrbnjak 24.05.2019
foto: Unsplash

Tukaj je 5 bistvenih kosov prtljage, ki ne smejo manjkati v naši prtljagi, preden odpotujemo.

Udobna oblačila in obutev

Na dopust vzemimo res tiste kose obutve, v katerih nam je udobno in ki jih lahko kombiniramo tako za dnevne kot za večerne izhode. Obvezen kos prtljage je poleg udobnih čevljev še par kavbojk in ohlapnejše majice, v katerih se dobro počutimo. Oblačila zložimo na čim manjše kose in zložimo po pomembnosti. Izbirajmo lahka oblačila, ne pozabimo na pas, ki je lahko super varovalna zaščita, kamor lahko spravimo denarnico in vrednejše predmete tudi pod majico ali jopo. Ne pozabimo na udobne nogavice, pižamo, spodnje perilo, klobuk, šal, kopalke in dežni plašč - v primeru poslabšanja vremena (odvisno seveda, kam potujemo).

Potrebščine za osebno nego

Ne pozabimo na toaletno torbico z nujnimi pripomočki za osebno nego: zobna ščetka, zobna pasta, nitka, ustna voda, glavnik, deodorant, šampon in balzam, gel za tuširanje, krema za sončenje, losjon za telo, čistilni robčki, balzam za ustnice, krema za obraz, sončna očala, morebitna zdravila, komplet prve pomoči, ženski higienski vložki. Dodatno lahko po potrebi vzamemo še: parfum, mini ogledalo, lak ali gel za lase, detergent za pranje oblačil, komplet za britje, toaletni papir, brisača, škarjice za nohte.

foto: Unsplash

Potovalni osebni dokumenti in denarnica

Potni list, osebna izkaznica, gotovina, (kreditne) kartice in ostali potovalni dokumenti (na primer kartica zdravstvenega zavarovanja) naj bodo na prvem mestu pomembnosti, ko začnemo s pripravo prtljage. Preverimo tudi, ali za potovanje na destinacijo potrebujemo vizum. Shranimo si kontaktne informacije o naši nastanitvi in planiranih izletih ter vozovnice za prevoz, v kolikor smo to načrtovali že vnaprej. Še preden odpotujemo si lahko naredimo kopije pomembnih dokumentov in jih spravimo ločeno, v primeru, da izgubimo denarnico, ali da nas okradejo.

Elektronika in potrebščine za udobje

V ročno prtljago spravimo vso tehnologijo: mobilni telefon in polnilec, prenosni računalnk in polnilec, slušalke, fotoaparat, kamero, pomnilniško kartico in adapterje. Za udobje med potovanjem si lahko spakiramo še potovalni vzglavnik in odejo, čepke za ušesa, potovalno beležko in pisalo, knjige in revije, potovalne igre, steklenico za vodo, potovalne vodnike, slovarje in zemljevide.

Nahrbtnik za na pot

Za čas, ko se bomo sprehajali po destinaciji, izberimo nahrbtnik, v katerega bomo lahko zložili vse nujne potrebščine. Nahrbtnik naj ne bo ne prevelik ne premajhen.

foto: Unsplash

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika