5 nasvetov za navdušence nad potovanji, ki bi radi privarčevali

Gabrijela Vrbnjak 31.03.2019
Foto: Pexels

Da temu ne bo več tako, sledimo nasvetom in načinom, kako na prihodnjih potovanjih privarčevati.

1. Pozanimajmo se o brezplačnih aktivnostih.

Še preden se odpravimo na pot, se informirajmo o doživetjih, ki jih na izletu lahko izkusimo zastonj. Veliko mest ima info točke, kjer lahko dobimo brezplačni zemljevid okolice in zakaj se ne bi odpravili na ogled kar sami?

Foto: Pexels

2. Potujmo izven sezone.

Če se na počitnice odpravimo izven glavne sezone, ko cene vrtoglavo poskočijo, lahko najdemo ugodnejše letalske karte, pa tudi namestitve bodo denarnici prijaznejše. Prav tako se nam ne bo treba soočati z gnečo turistov ob glavnih znamenitostih.

3. Postavimo okviren proračun.

In se ga držimo! V primeru, da imamo že prej izdelan načrt, koliko lahko zapravimo, bo lažje predvideti stroške. Če se res malce bolj strogo omejimo že pred odhodom, si bomo na licu mesta morda lahko privoščili še kakšno malenkost več , ter se ob koncu potovanja še posebej pocrkljali.

Foto: Pexels

4. Obroke načrtujmo na področjih izven znamenitosti.

Znano je, da restavracije tik ob glavnih turističnih atrakcijah ponujajo še posebej drage obroke. Zato se raje sprehodimo nekaj uličic stran in uživamo v ravno tako dobri hrani za sprejemljivo ceno. Pri hrani lahko prihranimo tudi tako, da na pot vzamemo veliko prigrizkov in vode, si privoščimo obilen zajtrk in kosilo, za večerjo pa nekaj manjšega. Tudi želodec nam bo pred spanjem še kako hvaležen.

5. Izberimo namestitev izven centra mesta.

A ne predaleč, saj lahko lokacija namestitve daleč od znamenitosti, ki jih želimo pogledati, predstavlja dodaten strošek transporta. Ni nujno, da najamemo najboljšo sobo, saj v njej tako ali tako ne bomo veliko – večinoma samo za spanje.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča