Seznam knjig, ki nas bodo navdušile za naslednje potovanje

Gabrijela Vrbnjak 03.08.2019
Foto: Unsplash

Knjige in lokacije, ki nas bodo navdušile za naslednja potovanja:

Biarritz. Foto: Depositphotos

Cesare Pavese: Lepo poletje (The beautiful summer)

Knjiga Lepo poletje zajema tipične prizore poletnih počitnic - surfanje na valovih francoskega letovišča Biarritz, nabiranje barve na plaži in poletno ljubezen. 

Roman, ki je izšel leta 1949, govori o najstnici Ginii, njenih življenjskih in ljubezenskih prigodah. To delo temelji predvsem na zahodni obali Francije, in je odličen način, da poletne počitnice ostanejo sanjske, ali da nas ponesejo na lokacijo našega naslednjega oddiha.

Malaga. Foto: Unsplash

Joe Thomas: Sunset over the cherry orchard

Roman iz leta 1972 nas vabi v špansko Andaluzijo, kjer je veliko sonca, romantike in družinskih skrivnosti, ki počasi prihajajo na plano. Zgodba je topla in duhovita, prav takšne pa so lahko tudi počitnice.

Sahara. Foto: Unsplash

Annie Hawes: A handful of honey

Annie Hawes zapusti svoj dom v oljčnih nasadih Italije. Odpravi se po južni italijanski obali in Sredozemlji do Maroka in Alžirije z namenom, da bi našla oazo sredi Sahare, ki je zanjo še posebej pomembna. Na poti spozna marsikaj, predvsem pa spozna, da življenje nikakor ni lahko.

Mexico. Foto: Unsplash

Laura Esquivel: Like Water for Chocolate

Zgodba o družinskem življenju v Mehiki predstavlja mešanico očarljive romantike in grenkobe. Ljubezenska zgodba se odvija na ranču De la Garza, skozi celotno knjigo pa je močno prisotna tradicionalna mehiška kulinarika. Like water for chocolate je enakovredna kulinaričnemu vodniku. Zgodba o ljubezni, hrani in družini pa je mehiška klasika.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča