Knjižne novosti za bolj umirjeno življenje

Klavdija Rupar 21.02.2019
knjige

V zadnjem času nam življenje narekuje hiter tempo in vedno bolj se zatekamo h knjigam za samopomoč, v katerih iščemo nasvete za boljše življenje. Posledično je tako nastalo kar nekaj knjig, v katerih lahko najdemo pametne nasvete, ki nam pomagajo vijugati skozi vsakodnevne skrbi, nam pomagajo, da se umirimo in lažje živimo.

Mir - 50 vaj čuječnosti in sproščanja, da bomo vsak dan spokojnejši (Arlene K. Unger)

Vsi si želimo čutiti mir in srečo, a le redko komu to uspe. Sodobno življenje je velikokrat prehitro in prenatrpano, zato je vedno težje najti mirne trenutke in kotičke, ki so nujni za dobro počutje.  A pred vsem tem se je možno obvarovati, premagati stres in najti notranje zadovoljstvo. V tej priročni knjigi so predstavljene vizualizacije in vaje, ki nam bodo pomagale najti mir.

Foto: emka.si

Resnice in zmote o ljubezni (Bruno Šimleša)

Pronicljiva, razigrana in duhovita knjiga o najpogostejših zablodah o ljubezni. V njej avtor duhovito in pogumno piše o najpogostejših predstavah in mitih o ljubezni in partnerskih odnosih, s katerimi smo obkroženi vse življenje. Obenem pa pojasnjuje, kako se znebimo škodljivih prepričanj, ki nam zastrupljajo um in srce.

Foto: emka.si

Hvalnica počasnosti - Svetovno gibanje, ki kljubuje kultu hitrosti (Carl Honore)

V tej knjigi Počasi in Hitro pomenita več kot le stopnjo spreminjanja. Sta načina življenja, filozofijo življenja. Knjiga je dala velik zagon novim gibanjem za počasnješi in bolj kakovosten način življenja. In avto sploh ne pravi, da hitrost ni dobra:  "Hitrost ima svoje mesto v sodobnem svetu. Pogosto se morate premikati hitro, še posebej na delo. Problem je, ker je hitrost postala način življenja. Vse delamo v naglici. Ujeti smo v hitenje in to je nezdravo."

Foto: emka.si

Lagom - Švedska umetnost uravnoteženega življenja (Linnea Dunne)

Lagom je švedska beseda za življenje v ravnovesju na vseh ravneh. Besede ne moremo prevesti, pomeni pa "ne premalo, ne preveč, temveč ravno prav." Beseda torej opisuje nekaj, česar je ravno dovolj. Lagom torej pomeni ravnovesje na vseh ravneh.

Foto: emka.si

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča