Lepotni trendi za leto 2022

Helena Peterlin 26.01.2022
foreoluna-3

Po dveh kompleksnih letih, polnih izzivov, bo za letošnje leto značilen “Post-Covid Awakening” – obdobje, v katerem bodo pripadniki generacije Z – pa tudi drugi kupci – izbirali zabavne in tehnološko napredne koncepte ter se obenem nagibali k etičnim, inkluzivnim in ekološkim rešitvam

Foreo, švedska vodilna blagovna znamka na področju lepotne tehnologije in wellnessa, predstavlja trende, ki bodo prevladovali na sceni Beauty & Cosmetics, zadovoljili različne potrebe kupcev in oblikovali prihodnost industrije v letu 2022. In kateri lepotni trendi so to?


Naravni videz, holistična lepota in trajnostnost

Zelena lepota je izjemno priljubljena, zanjo pa so značilni trajnostne rešitve in želja po pristnosti in vključevanju ter minimalističen videz, ki prevzema vodilno vlogo. Poudarek je na negi uma in telesa in fenomenu “Total Wellness”: holistični in trajnostni viziji sveta lepote in kozmetike, v katerem se sami odločamo za naložbo v nekaj kakovostnih izdelkov, ki bodo popolnoma ustrezali potrebam naše kože. Kakovostna rutina nege kože bo nadomestila težka ličila, obrazne maske pa bodo še naprej zelo priljubljene kot odlična rešitev proti maskam, ki so posledica pogoste uporabe zaščitnih mask. 


Spa trenutki in domači tretmaji kot obramba pred škodljivo modro svetlobo

Želja, a tudi potreba po ustvarjanju spa vzdušja v naših domovih bosta priljubljeni kot še nikoli do zdaj. Znani trendi ‘Mindfulness’ in ‘Self-Care’ povezujejo notranjo in zunanjo lepoto “z ustvarjanjem prostora za sprostitev, meditacijo in skrbjo zase z izdelki za nego, maskami, vlažilnimi kremami, kopelmi in eteričnimi olji.” Dolgo bivanje doma pred televizorji, prenosniki in pametnimi telefoni pomeni tveganje, in to ne le za zdravje, ampak tudi za videz posameznika. Zato se pričakuje razcvet rešitev za boj proti škodljivi modri svetlobi ter vse večje število različnih tretmajev, ki se osredotočajo na zdravje kože obraza.


Napredna tehnologija in beauty tech rešitve po meri

Kategorija beauty tech in napredne tehnološke naprave, zasnovane za celovito nego posameznika, bodo v letu 2022 še naprej pospešeno rasle in uživale veliko priljubljenost med uporabniki. Naprave za čiščenje obraza, učvrstitev kože in trening obraza ter hi-tech skincare aplikatorji: to je le nekaj najpriljubljenejših domačih tretmajev, ki združujejo osebno nego, najboljšo učinkovitost, enostavnost uporabe, trajnostnost in trajnost. Skratka: visoko zmogljive naprave za vse bolj zahtevne, preudarne in ''ozaveščene'' uporabike, s pogledom v prihodnost.


Kozmetika prihodnosti, med nego in optimizacijo

Ne nazadnje se trend močne rasti predvideva tudi na področju kozmetike in nege kože. V okviru prej omenjene naravne in trajnostne filozofije bomo priča porastu visoko učinkovitih sestavin, kot je skvalan, in vse večji priljubljenosti serumov za obraz ter različnih drugih rešitev za nego kože in zdravljenje aken ter madežev. Dnevne in nočne kreme bodo obogatene z vrhunskimi sestavinami in bolj optimiziranimi formulami, vse več se bodo uporabljale eye patches in obrazne maske, namenjene določenim predelom obraza, npr. predelu okoli oči. Recept za uspešno rutino nege kože so natančni, optimizirani in varni izdelki!

Izdelki FOREO so na voljo na prodajnih mestih v NAMI in DM Slovenija ter na douglas.si in dm.si

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča