Kako kožo na nogah pripraviti na poletne mesece?

Klavdija Rupar 27.04.2019
Foto: Unsplash

Večina žensk med zimo svoje noge pusti pri miru in jim posveti zimsko spanje. To tudi pomeni, da jih ne brije in ne skrbi pretirano zanje. A ko se pokažejo prvi sončni dnevi, se hitro odpravimo v kopalnico, izvlečemo britvico in počasi a vztrajno poskrbimo, da so noge primerne za bolj tople dni.

Pripravimo se na gladkost

Ko se z začetkom pomladi spet posvetimo naši koži na nogah, je najprej pametno, da jih s krtačo dobro prekrvavimo in odstranimo vse nečistoče ter odmrlo kožo.

Foto: Pexels

Izkoristimo prho

Pod prho noge dobro očistimo s šamponom za telo. Izberimo takšnega, ki ima čudovit vonj in je nežen do kože, ki se po dolgi zimi ponovno prebuja.

Piling in dodajmo sijaj

Piling je izredno pomemben, saj z njim iz kože odstranimo odmrle celice in kožo pripravimo na vse kar jo čaka. Poleg lahko dodamo še olje za telo, s katerim bodo naše noge dobile sijaj.

Foto: Unsplash

Dodajmo nekaj barve

Če smo nagnjeni k bolj beli barvi kože, si lahko privoščimo samoporjavitveno kremo, vendar pazimo, da jo bomo pravilno nanesli. Namesto kreme se lahko tudi naročimo na samoporjavitveni sprej pri kozmetičarki, kjer nam bodo kožo pobarvali s primernim odtenkom, rezultati pa bodo boljši in dlje obstojni.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča